Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα παρέμβει αν η συλλαγματική ισοτιμία ξεπεράσει τα 7 γουάν ανά δολάριο

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα παρέμβει αν η συλλαγματική ισοτιμία ξεπεράσει τα 7 γουάν ανά δολάριο
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα παρέμβει με πώληση συναλλαγματικών διαθεσίμων
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ενδέχεται να παρέμβει δραστικά σε περίπτωση που το γουάν υποχωρήσει σε πάνω από 7 ανά δολάριο ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα θα προχωρήσει σε σημαντικές πωλήσεις των συναλλαγματικών διαθεσίμων σε δολάρια, τα οποία φθάνουν τα 3 τρισεκ. δολάρια, προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά και να ενισχυθεί η ισοτιμία υπέρ του γουάν.
Όπως αναφέρεται, αν το γουάν φθάσει και ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 7 ανά δολάριο, είναι πιθανό να προκληθεί επενδυτικός πανικός, κερδοσκοπία και μεγάλες εκροές κεφαλαίων από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα σήμερα (26 Οκτωβρίου 2018), το γουάν υποχώρησε σε νέο χαμηλό 22 μηνών έναντι του επικρατέστερου νομίσματος, στα 6,97.
Στις 18:00, η ισοτιμία διαπραγματεύεται στα 6,94 γουάν ανά δολάριο ΗΠΑ.



Τούτων λεχθέντων, οι κινεζικές αρχές προσπαθούν επιπλέον επί του παρόντος να αποφευχθεί μια πιο απότομη επιβράδυνση της οικονομίας, η οποία αναπτύχθηκε κατά 6,5% το τρίτο τρίμηνο 2018.
Για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας, η κεντρική τράπεζα έχει περιορίσει τα υποχρεωτικά κεφαλαιακά αποθέματα των εγχώριων τραπεζών τέσσερις φορές το τρέχον έτος και αναμένεται να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης