Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Vichai ήταν μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη στο πάρκινγκ του γηπέδου

BBC: Ο  ιδιοκτήτης της Λέστερ Vichai ήταν μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη στο πάρκινγκ του γηπέδου
Το ελικόπτερο απογειώθηκε όπως κάθε φορά μετά το τέλος ενός αγώνα, αλλά λίγα δεύτερα μετά φάνηκε να είναι εκτός ελέγχου και συνετρίβη.
Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha, ήταν μέσα στο ελικόπτερό του, όταν αυτό συνετρίβη στο πάρκινγκ του γηπέδου, σύμφωνα με το BBC.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον παίκτη της Λέστερ  Kasper Schmeichel να τρέχει προς το σημείο της συντριβής.
Άγνωστο παραμένει πόσοι επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που συνετρίβη μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ, που ήρθαν ισόπαλες με 1-1.
Υπό την προεδρία του Vichai η Λέστερ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2016 στην Αγγλία, αν και πριν την έναρξή του οι πιθανότητες να το καταφέρει ήταν 1 στις 5.000.
Ένας κάτοχος διαρκείας της Λέστερ ανέφερε ότι είδε έναν παίκτη να τρέχει προς τον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι ο έλικας της ουράς δεν λειτουργούσε, με συνέπεια το ελικόπτερο να αρχίσει ένα καθοδικό σπιράλ.
Απανωτές ήταν οι συσκέψεις της πυροσβεστικής και των συνεργείων διάσωσης που περιέγραψαν την κατάσταση ως τραγική και ζήτησαν να μην γίνονται εικασίες για το ποιοι μπορεί να επέβαιναν στο ελικόπτερο για λόγους σεβασμού προς τις οικογένειές τους.
Ο φωτογράφος Ryan Brown που κάλυπτε τον αγώνα, είδε το ελικόπτερο να απογειώνεται πριν την πτώση του.
"Προφανώς σταμάτησε η μηχανή, οι έλικες άρχισαν να γυρίζουν και άκουσα τον ήχο μίας σφοδρής πρόσκρουσης".
Ένας άλλος δημοσιογράφος ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να σπάσουν τα παράθυρα του ελικοπτέρου, αλλά αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν όταν έγινε μία έκρηξη.
Η ομάδα της Λέστερ είναι στη διάθεση των σωστικών συνεργείων για κάθε βοήθεια και θα εκδώσει και ανακοίνωση εντός της ημέρας.
Ρεπόρτερ του Sky Sports υποστήριξε ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε από το γήπεδο, όπως κάνει κάθε φορά μετά το τέλος ενός αγώνα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από μερικά δευτερόλεπτα φάνηκε να είναι εκτός ελέγχου και τελικά συνετρίβη στο πάρκινγκ του γηπέδου.
Τη θλίψη τους για το συμβάν εξέφρασαν πρώην και νυν παίκτες της Λέστερ.
Ο Vichay είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος της Ταϊλάνδης και ιδρυτής της εταιρίας duty free King Power International, ενώ αγόρασε τη Λέστερ για 39 εκ. στερλίνες το 2010.
Έξι χρόνια μετά την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία και στους "8" του τσάμπιονς λιγκ την επόμενη σεζόν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης