Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Σε αδιέξοδο η διαδικασία πώλησης; - Αναζητείται ο από μηχανής θεός - Δύσκολη η απόφαση για τις τράπεζες

tags :
Forthnet: Σε αδιέξοδο η διαδικασία πώλησης; - Αναζητείται ο από μηχανής θεός - Δύσκολη η απόφαση για τις τράπεζες
Μέχρι τέλους του 2018 η απόφαση της ΕΕΤΤ για είσοδο της Forthnet στην κινητή.
Με την κατάθεση κοινής προσφοράς από Vodafone - Wind και χωρίς κανείς να γνωρίζει αν έχει καταθέσει προσφορά ο Όμιλος Αντ1 και χωρίς να αποκλείεται από στελέχη της αγοράς ότι μπορεί να καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες,έληξε (;) την Παρασκευή η διαδικασία για την απόκτηση της Forthnet.
Στελέχη της αγοράς χαρακτηρίζουν την διαδικασία «λάστιχο» η οποία έχει κρατήσει εδώ και πολλούς μήνες και φαίνεται στην παρούσα φάση να καταλήγει σε αδιέξοδο.
Αν και οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι τελικά η συγκυρία και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στη Forthnet είναι εξαιρετική, ενώ όπως υποστηρίζουν ότι και σε ένα μήνα να έρθει να καταθέσει προσφορά οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Ως εκ τούτου στην παρούσα φάση και επί της κοινής προσφοράς που κατέθεσαν Vodafone - Wind δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, ενώ όπως μαθαίνουμε υπάρχει αρκετός προβληματισμός και στις πιστώτριες τράπεζες.
Οι Vodafone και Wind προσήλθαν στη διαδικασία, με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται  κυρίως στη συνδρομητική βάση της Forthnet (672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής), καθώς και οι δύο έχουν λανσάρει τις δικές τους τηλεοπτικές πλατφόρμες.
Ήδη πάντως εκτός διαδικασίας, ακούγεται ότι υπάρχουν δύο προσφορές οι οποίες ενδεχομένως τεθούν και αυτές στο τραπέζι, αν η παρούσα διαδικασία οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Πέρα από την διαδικασία εξαγοράς, στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της διευθέτησης των κανόνων λειτουργίας MVNO στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας καθώς αναμένεται πολύ σύντομα να δώσει οριστική λύση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Όπως είναι γνωστό η Forthnet είχε προσφύγει από τον Οκτώβριο του 2016 στην ΕΕΤΤ προκειμένου να βρεθεί το πλαίσιο κανόνων ώστε να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (MVNO). Η Ανεξάρτητη Αρχή βλέποντας ότι δεν βρίσκεται κοινό πεδίο συνεννόησης μεταξύ του υποψήφιου MVNO (Forthnet) και των MNOs (Cosmote, Vodafone, Wind) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα (μέχρι το τέλος του έτους) η ΕΕΤΤ θα ορίσει συνεδρίαση προκειμένου να καθορίσει εκείνη την τιμή για την επινοικίαση του δικτύου των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη Forthnet.
Σημαντικές κινήσεις όμως γίνονται από την πλευρά της εταιρείας και στον τομέα της συνδρομητικής με την Nova να έχει πετύχει τη διατήρηση του 80% της εμπορικής αξίας του ελληνικού πρωταθλήματος με σημαντική μείωση του κόστους της κατά περίπου 25% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία εξυπηρετεί 689 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά με τους συνδρομητές broadband υπηρεσιών να ανέρχονται στις 562 χιλιάδες ενώ οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών στις 417 χιλιάδες.
Στα τέλη της χρήσης τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στις 290 χιλιάδες.
Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet διαμορφώθηκε στο 42%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης