Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η νίκη Bolsonaro θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη Βραζιλία – Σε κίνδυνο οι μεταρρυθμίσεις

Moody's: Η νίκη Bolsonaro θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη Βραζιλία – Σε κίνδυνο οι μεταρρυθμίσεις
Η νίκη Bolsonaro θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη Βραζιλία, σύμφωνα με τη Moody's Investors Service
Η νίκη του Jair Bolsonaro στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα και θα μειώσει τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, εκτιμά σε ανάλυσή της η Moody's Investors Service.
Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί για τον κίνδυνο μη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, καθώς λεπτομέρειες της οικονομικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη καταστεί σαφείς.
Οι δημοσιονομικές δαπάνες, η μεταρρύθμιση των συντάξεων και η πολιτική στήριξη στο Κογκέσο θα αποτελέσουν προκλήσεις για το 2019 και έπειτα, επισημαίνεται.
«Αν και ο Jair Bolsonaro δεν διατύπωσε πλήρως την ατζέντα οικονομικής πολιτικής κατά την προεκλογική εκστρατεία, οι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι πιθανότατα θα ακολουθήσει φιλικές προς την αγορά πολιτικές, προς όφελος αρκετών κλάδων.
Παρόλο που αναμένουμε ευρεία συνέχεια πολιτικής, η ικανότητα οικοδόμησης υποστήριξης στο Κογκρέσο για έγκριση της φορολογικής μεταρρύθμισης παραμένει αβέβαιη. (…)
Η ρητορική του νεοεκλεγέντα Προέδρου θα μπορούσε να θέσιε υπό αμφισβήτηση τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, δημιουργώντας έτσι πολιτικό θόρυβο», αναφέρει ο οίκος.
Η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των επενδυτών θα στηρίξει τη συγκρατημένη οικονομική ανάκαμψη της Βραζιλίας, ωφελώντας την απόδοση του τραπεζικού τομέα.
Η αποδυνάμωση των επιχειρήσεων και το χαμηλό χρέος των νοικοκυριών, θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων.
Εν τω μεταξύ, η βελτίωση της αγοράς εργασίας και η σταδιακή αύξηση του εταιρικού κέρδους θα οδηγήσουν σε μείωση των προβληματικών δανείων και του κόστους πίστωσης.
Ταυτόχρονα, τα κέρδη θα αναπληρώσουν το κεφάλαιο και θα βοηθήσουν τις τράπεζες να συμμορφωθούν με νέους κεφαλαιακούς κανόνες, από τις αρχές του 2019.
Καθώς η οικονομία της Βραζιλίας ανακάμπτει, η μείωση της ανεργίας θα οδηγήσει σε υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης