Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι επαναλήψεις του MEGA έφεραν περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στις τράπεζες

tags :
Οι επαναλήψεις του MEGA έφεραν περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στις τράπεζες
Τι θα κάνει ο ειδικός εκκαθαριστής και πώς μπορεί να μείνει ανοικτό τα κανάλι;
Τον ορισμό ειδικού εκκαθαριστή αναμένουν οι τράπεζες  για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης και του τηλεοπτικού σήματος του MEGA.
Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από τις τράπεζες και αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για να αναλάβει ο ειδικός διαχειριστής τη διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών του στοιχείων.  
Όμως με την τοποθέτηση του ειδικού διαχειριστή θα δημιουργηθεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός ο οποίος θα τροφοδοτείται με έσοδα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης όπως είναι η πληρωμή των τιμολογίων ρεύματος της ύδρευσης και της  καταβολής μισθών στους εργαζόμενους.
Αξίζει να αναφερθεί μόλις αναλάβει ο ειδικός εκκαθαριστής είναι πιθανόν κάποιοι πιστωτές να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε να αποτραπεί η αρχική εντολή που είναι ο πλειστηριασμός και να κατατεθεί αίτημα με το οποίο θα ζητείται να παραμείνει ανοικτός ο τηλεοπτικός σταθμός.
Οι εξελίξεις στο ιστορικό κανάλι θα κριθούν  εκ νέου από τη Δικαιοσύνη λένε έγκυροι νομικοί κύκλοι. Όταν έρθει η ώρα της εκποίησης της περιουσίας του MEGA, το τίμημα που πιθανόν να καταβάλλουν οι υποψήφιοι αγοραστές για την απόκτηση της περιουσίας του το 65% θα πάει στις τράπεζες, το 25%  θα κατευθυνθεί στο Δημόσιο τα Ασφαλιστικά Ταμεία και στους εργαζόμενους και το υπόλοιπο 10% θα κατανεμηθεί σε πιστωτές.
Οι συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.
Η πορεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA είναι εντυπωσιακή στον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη από την στιγμή που το εγκατέλειψαν οι βασικοί μέτοχοι και οι τράπεζες δέσμευσαν τους τραπεζικούς  λογαριασμούς, αναδείχθηκε η εσωτερική αξία του τηλεοπτικού σταθμού αφού παρέμεινε  ψηλά χάρη στους πιστούς τηλεθεατές.
Την περασμένη Κυριακή που έπεσε «μαύρο» από την Digea και με εντολή του ΕΣΡ, οι εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές αναζήτησαν το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού στην Cosmote TV όπως και στη Nova που ο τηλεοπτικός σταθμός εκπέμπει κανονικά προβάλλοντας  σε επαναλήψεις ταινίες και σίριαλ.
Αξιοσημείωτο  είναι το γεγονός  ότι το πρόγραμμα του MEGA μεταδίδεται στο YouTube και το ακολουθούν  περισσότεροι από 400.000 τηλεθεατές
Το ποσοστό τηλεθέασης στο στάδιο εγκατάλειψης του MEGA ήταν σε επίπεδα που αλλά κανάλια ξόδευαν εκατομμύρια για το φθάσουν αφού έγραφε διψήφιο ποσοστό τηλεθέασης με επαναλήψεις.
Τα τρία τελευταία χρόνια η διοίκηση του σταθμού έβλεπε να μπαίνουν λεφτά στους μπλοκαρισμένους  τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα κεφάλαια που μάζεψαν οι τράπεζες από μία κλειστή επιχείρηση ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ και κατευθύνθηκαν στη αποπληρωμή ομολογιακού δανείου και τιμολογίων που εμφάνιζε η εταιρεία factory.
Πιο αναλυτικά μέρος των εισπράξεων από τις διαφημίσεις πήγε στο ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 98 εκατ ευρώ το οποίο με τα πιο πρόσφατα στοιχεία μειώθηκε σε 74 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το 50% των διαφημιστικών εσόδων κάλυψε την κεφαλαιοποίηση τόκων που έτρεχε με επιτόκια πιστωτικής κάρτας στα επίπεδα του 9%.
Αν οι τράπεζες δεν είχαν μεταβάλει τους αρχικούς όρους η απομείωση του κεφαλαίου θα ακόμη μεγαλύτερη και δεν είχαν αποπληρωθεί τιμολόγια της εταιρείας.
Στο ακραίο σενάριο ο ειδικός διαχειριστής να μην μπορέσει να προχωρήσει στην εκκαθάριση είναι βέβαιο ότι οι επιχειρηματικές προσπάθειες στον τηλεοπτικό τοπίο πιθανόν να μην αποδώσουν τα προσδοκώμενα καθώς θα ανταγωνίζονται ένα κανάλι που δεν λέει να «πεθάνει» χάρη στους εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης