Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβράδυνση στη μεταποίηση παγκοσμίως τον Οκτώβριο 2018, σε χαμηλό 25 μηνών ο PMI

Επιβράδυνση στη μεταποίηση παγκοσμίως τον Οκτώβριο 2018, σε χαμηλό 25 μηνών ο PMI
Επιβράδυνση στη μεταποίηση παγκοσμίως, τον Οκτώβριο 2018
Στα χαμηλότερα επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016 υποχώρησε η αύξηση της δραστηριότητας στον κλάδο μεταποίησης, παγκοσμίως, τον Οκτώβριο 2018, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παραθέτει η J.P.Morgan.
Ειδικότερα, ο δείκτης (Global Manufacturing) PMI (Purchase Managers Index) της επενδυτικής τράπεζας διαμορφώθηκε στις 52,1 μονάδες, από 52,2 μονάδες τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η επιβράδυνση οφείλεται, κυρίως, στην μικρότερη αύξηση των νέων παραγγελιών, επισημαίνεται στην έκθεση, όπως και στην ασυνήθιστα χαμηλή επίδοση της Κίνας, όπου ο PMI διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες.
Να σημειωθεί πως μία τιμή του δείκτη (περιλαμβάνει τιμές, εργασία, παραγγελίες κλπ) πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται διόγκωση της δραστηριότητας στον εκάστοτε κλάδο.
Στην Ευρωζώνη, η επιβράδυνση τον μεταποιητικό κλάδο συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, καθώς η δραστηριότητα του κλάδου απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία βρέθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 52 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας οριακά αμετάβλητος σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στις 52,1 μονάδες.
Αναλυτικά:

  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης