Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζορμπά (υπ. Πολιτισμού): Εντός Νοεμβρίου στη δημοσιότητα του υπουργείου τα ακίνητα που εξαιρούνται από το Υπερταμείο

Ζορμπά (υπ. Πολιτισμού): Εντός Νοεμβρίου στη δημοσιότητα του υπουργείου τα ακίνητα που εξαιρούνται από το Υπερταμείο
Πρόκειται για πάνω από 1.000 ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Στη δημοσιότητα πρόκειται να δοθεί εντός του Νοεμβρίου ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εξαιρούνται από τα 10.119 ακίνητα που εντάσσονται στο Υπερταμείο, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Η ίδια κάνει λόγο για ακίνητα που ο αριθμός του θα ξεπεράσει τα 1.000 και σημειώνει ότι «η ιστορία πήρε τη μορφή αντιπολίτευσης, μόνο που η πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να αντιπολιτευόμαστε», συνιστώντας «μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπομονή».
Τον Ιανουάριο του 2019, όπως προαναγγέλλει, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την προώθηση του ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου στο εξωτερικό.
Για τη στάση έναντι της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημειώνει ότι «θέλουμε να είμαστε ήρεμη δύναμη, σταθερή, επίμονη, που δεν χρησιμοποιεί ευκαιριακές καταστάσεις προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που πρέπει».
Ακόμη, η υπουργός εκφράζει την άποψη ότι η διαφθορά ορισμένων πολιτικών συνεργατών και υπουργών των κυβερνήσεών του, αδικούν την εικόνα του Κώστα Σημίτη και συμπληρώνει πως «όταν εμπλέκονται σε σκάνδαλα κοντινοί συνεργάτες, τότε συνήθως διατυπώνονται κατηγορίες για ευθύνες στον επικεφαλής».
«Αλλά η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να σημαίνει και συνενοχή», καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης