Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Πήγαμε σε όλα πίσω με αυτή την κυβέρνηση - Ο Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο συνεπής χορηγός της ΝΔ

Γεννηματά: Πήγαμε σε όλα πίσω με αυτή την κυβέρνηση - Ο  Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο συνεπής χορηγός της ΝΔ
«Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών»,είπε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηματά
«Πήγαμε σε όλα πίσω με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα», τόνισε από την Κω η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».
Όπως είπε, «η Εξωτερική μας πολιτική εργαλειοποιείται με βάση τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, η  χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με τις συνεχείς «δήθεν διαφωνίες» του κ. Καμμένου, εμφανίζοντας μια πολιτική «κουρελού» και ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, θυσιάζει τους Υπουργούς του υποχωρώντας στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα της εξουσίας».
Υπογράμμισε ότι «η χρονική διάρκεια του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου των Τσίπρα/Καμμένου έληξε, η σκληρή επιτροπεία όμως παραμένει και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ.
Σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά.
Σε όλα πήγαμε πίσω».
Ανέφερε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια για την έξοδο στις αγορές παραμένουν απαγορευτικά, οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία, η υπερφορολόγηση εξοντώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η  δημόσια υγεία και η παιδεία, συνεχώς υποβαθμίζονται, η  ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας στα δύο, οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη «λήξη» με ευθύνη της Κυβέρνησης της προστασίας του Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο αδύναμων νοικοκυριών, ενώ η κρίση του δημογραφικού απειλεί το μέλλον του Ελληνισμού.
«Η όποια δημοσιονομική προσαρμογή δεν αρκεί για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που μέσα στην κρίση έχασε κάτι πολύ παραπάνω από την περιουσία του: έχασε την αξιοπρέπειά του!», σημείωσε χαρακτηριστικά και ανακοίνωση ότι την κατάθεση Πρότασης Νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη,
 «Τις αμέσως επόμενες ημέρες καταθέτουμε Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας στη ζωή του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας.
Με μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα, υπέρ του εργαζομένου, του αγρότη, του ανέργου, του μικρομεσαίου, του κοινωνικά αποκλεισμένου.
Βγαίνουμε ξανά μπροστά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.
Και κοιτάζουμε προς το αύριο, αφήνοντας τους άλλους να ξιφουλκούν στις σκιές του χθες.
Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής.
Όμως αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες.
Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα», όπως τόνισε η κ. Γεννηματά.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, έχει υποταχθεί στις εντολές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.
Σημείωσε δε, πως «όταν έγιναν οι περικοπές τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που έπρεπε να καλυφθεί, ένα έλλειμμα που είχε κληρονομήσει στη χώρα η κυβέρνηση του 2004-2009 και γι αυτό δεν μιλά κανείς.
Για το έλλειμμα αυτό χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας και η ΝΔ σιωπούν.
Η Ν.Δ δεν αναλαµβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά.
Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου αλλά για να δούμε τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι δεν πρέπει να ξαναγίνει».
 «Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών»,είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει οδηγήσει στην οριστική αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους και έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε ελεημοσύνη με ψίχουλα.
Υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο συνεπής και αποτελεσματικός Χορηγός της ΝΔ.
Ανοίγει το δρόμο του κ. Μητσοτάκη για να εφαρμόσει και αυτός με τη σειρά του με συνέπεια και αφοσίωση τα αδιέξοδα μέτρα λιτότητας που μας οδηγούν στον βυθό», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν με τις τύχες του τόπου μας.
Αρκετά με αυτό το «τανγκό ανευθυνότητας»!
Αρκετά με αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και το διχασμό για μικροκομματικούς λόγους».
Αναφερόμενη στο προσφυγικό, σημείωσε ότι η κατάσταση από τα Δωδεκάνησα έως και τη Λέσβο είναι πλέον στο απροχώρητο και πρέπει τα νησιά του Αν. Αιγαίου  να αποσυμφορηθούν τώρα, αλλά και ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για την επιβάρυνση των νησιών και για τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί η χώρα.
«Είναι σαφής και ολέθρια η επιλογή της Κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση για δικό της όφελος.
Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες.
Οφείλουμε να τους σταματήσουμε.
Για εμάς, αντίθετα, στη Δημοκρατική Παράταξη, τα νησιά δεν βρίσκονται στο περιθώριο.
Για εμάς, η Νησιωτικότητα δεν είναι ευχολόγιο. Αλλά βασικό πολιτικό πρόταγμα.
Η ρήτρα νησιωτικότητας, οι διακριτές πολιτικές για τα νησιά μας, είναι αναπόσπαστο στοιχείο κάθε σχεδιασμού μας», υπογράμμισε.
Ανέφερε ότι θα επαναφέρει την πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει στη Βουλή για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στοχοποιούν το Κίνημα Αλλαγής
 

Μάλιστα, κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι στοχοποιούν το Κίνημα Αλλαγής γιατί βλέπουν την δυναμική του, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγωνιώδη προσπάθεια του να περιορίσει την πολιτική του συντριβή στα όρια μιας διαχειρίσιμης εκλογικής ήττας σκηνοθετεί το δήθεν «αντιδεξιό – προοδευτικό μέτωπο» την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μια σκληρή δεξιά πολιτική», ενώ «η ΝΔ καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του «ευρωπαϊκού μετώπου» ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει μια παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών.
Με όρους ασύδοτης αγοράς ,που αφορούν τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ ασφαλείας για τους πολλούς και τους πιο αδύναμους».
«Και οι δύο, ενώ συμπεριλαμβάνουν το Κίνημα Αλλαγής στα ψευδεπίγραφα μέτωπα τους, λυσσαλέα το στοχοποιούν γιατί η επιτυχία του πολιτικού τους σχεδίου έχει ως απαράβατο όρο ότι θα έχει δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο», υπογράμμισε.
Ανέφερε δε, πως «στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση.
Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας», προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους.
Κατά την ίδια, «ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής», λύση για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς, αλλά «χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά», «μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει.
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Που θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσο αφορά το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα ( από 3,5% στο 2%)και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ

Ακόμη, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι παίζουν και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, «ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο», υπενθυμίζοντας πως «ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο.
Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!
Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας.
Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού».
Αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία», σημείωσε ότι «ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες».
«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ», «στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα», όπως είπε  χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης