Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δύσκολη μια συμφωνία για το Brexit - Αποφασισμένες και οι δύο πλευρές

tags :
Juncker: Δύσκολη μια συμφωνία για το Brexit - Αποφασισμένες και οι δύο πλευρές
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, τόνισε ότι ΕΕ και Βρετανία είναι αποφασισμένες να πετύχουν μια συμφωνία
Δύσκολη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, την επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν για το Brexit η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, μιλώντας σήμερα (8/11/2018) από το Ελσίνκι, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να πετύχουν μια συμφωνία.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May «είναι, όπως κι εμείς, αποφασισμένη για μια συμφωνία, και θα έχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Juncker.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Juha Sipila, δήλωσε ότι μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit, με βάση τις συζητήσεις του με αρκετούς ηγέτες της ΕΕ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο.
Είμαστε πολύ κοντά», δήλωσε ο Sipila σε δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Sajid Javid, δήλωσε ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στα τελικά στάδια των συνομιλιών για μια συμφωνία.
«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στα τελικά στάδια», δήλωσε στο «Sky News».
«Οι επόμενες μέρες, οι επόμενες δύο εβδομάδες, θα είναι πολύ σημαντικές», πρόσθεσε ο Javid.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, μιλώντας στο «Associated Press» στο περιθώριο του συνεδρίου, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ δήλωσε ότι πρέπει να γεφυρωθούν τα κενά στις συνομιλίες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, καθώς ο χρόνος τελειώνει για να εξασφαλιστεί και να εγκριθεί μια συμφωνία.
«Χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά» για να επιτύχουμε μια συμφωνία, δήλωσε ο Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης