Τελευταία Νέα
Πολιτική

Hollande: Ο Τσίπρας έπεισε τους Έλληνες άλλα έπρεπε να ανησυχεί για το αύριο - Το τηλεφώνημα τη νύχτα του δημοψηφίσματος

Hollande: Ο Τσίπρας έπεισε τους Έλληνες άλλα έπρεπε να ανησυχεί για το αύριο - Το τηλεφώνημα τη νύχτα του δημοψηφίσματος
Τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 αλλά και το παρασκήνιο της βραδιάς του δημοψηφίσματος περιγράφει ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande
Νέα στοιχεία για το καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ δίνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Όπως αποκαλύπτει, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, το βράδυ του δημοψηφίσματος τον (τον Ιούλιο του 2015), ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Τσίπρας είχε κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων.
Μπορούσε να είναι υπερήφανος που έπεισε τους Ελληνες να τον στηρίξουν αλλά έπρεπε και να ανησυχεί πολύ για την επόμενη ημέρα», σημειώνει ο Hollande.
Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχαν, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκείνη τη νύχτα τον συγχάρηκα για το αποτέλεσμα, αλλά του είπα ότι θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλες δυσκολίες.
Του είπα: "Εάν θέλεις η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ πρέπει να το πεις σύντομα.
Πρέπει να ανοίξεις άμεσα στις διαπραγματεύσεις.
Βοήθησε με να σε βοηθήσω, βοήθησε με να σε βοηθήσω"».
Εξάλλου, ο Hollande αφιερώνει στην Ελλάδα ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο του «Τα διδάγματα της εξουσίας».
Όπως γράφει, την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, ο Hollande κάλεσε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος «δεν ακουγόταν να θριαμβολογεί καθόλου».
«Του είπα το εξής απλό: Κέρδισες, αλλά η Ελλάδα έχασε.
Έδωσες, με την ίδια την έκταση της ψήφου, τα τελευταία επιχειρήματα που έλειπαν από τους αντιπάλους της χώρας σου για να τη διώξουν από την Ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης