Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε χαμηλό 3 ετών οι αθετήσεις πληρωμών «junk» ομολόγων, τον Οκτώβριο 2018

Moody's: Σε χαμηλό 3 ετών οι αθετήσεις πληρωμών «junk» ομολόγων, τον Οκτώβριο 2018
Σε χαμηλό 3 ετών οι αθετήσεις πληρωμών «junk» ομολόγων
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε το ποσοστό αθετήσεων πληρωμών στα ομόλογα-«σκουπίδια» (junk, εκτός επενδυτικής κλίμακας των οίκων αξιολόγησης), ήτοι 2,6% τον Οκτώβριο 2018, σύμφωνα με την ανάλυση της Moody's.
Παγκοσμίως, για το σύνολο του τρέχοντος έτους μέχρι στιγμής, οι αθετήσεις έχουν φθάσει τις 62, έναντι 78 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, επισημαίνεται.
Το μεγαλύτερο «κανόνι» για τον περασμένο μήνα ήρθε από την αμερικανική Sears Holdings, όπως και από τις American Tire Distributors και Jupiter Resources.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει περαιτέρω πτώση του ποσοστού αθετήσεων στα junk ομόλογα παγκοσμίως, στο 2% και 1,9% τον Δεκέμβριο 2018 και Απρίλιο 2019, αντίστοιχα.
Μετέπειτα, τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, αναμένεται ελαφρά αύξηση στο 2%.
«Οι αθετήσεις παραμένουν περιορισμένες φέτος, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ευνοϊκών νομισματικών συνθηκών.
Όμως, αν και αναμένουμε ότι οι αθετήσεις να παραμείνουν χαμηλές μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι πιστωτικοί κίνδυνοι θα αυξηθούν το 2019, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, το κόστος χρηματοδότησης αυξάνεται και οι εμπορικές εντάσεις κλιμακώνονται», σχολιάζεται.
Σε επίπεδο κλάδων, το λιανικό εμπόριο παρουσίασε τις περισσότερες αθετήσεις το 2018, αν και τα δύο τρίτα εξ αυτών σημειώθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο.
Η Moody's αναμένει τις επόμενες αθετήσεις να καταγράφονται κυρίως στον κλάδο των media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης