Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τους 23 έφτασαν οι νεκροί από την μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Αγνοούνται 35 άνθρωποι

Reuters: Τους 23 έφτασαν οι νεκροί από την μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Αγνοούνται 35 άνθρωποι
Αγνοούνται 35 άνθρωποι, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιοι εξ αυτών είναι μεταξύ των νεκρών
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απέδωσε στην κακοδιαχείριση των δασών τις μεγάλες πυρκαγιές της Καλιφόρνιας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 23 ανθρώπους, καθώς εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων 14 μέσα και γύρω από την κοινότητα Paradise, όπως μεταδίδει το Reuters.
Eκεί έχουν καεί και πάνω από 6.700 κτίρια από τη φωτιά, που είναι η πιο φονική μετά από εκείνες του 1933 και του 1991.
Στις αρχές της εβδομάδας οι πρώτοι νεκροί είχαν εντοπιστεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς οι φλόγες κατέβηκαν τόσο γρήγορα στο Paradise, που δεν πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν.
Αγνοούνται επίσης και 35 άνθρωποι, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιοι εξ αυτών είναι μεταξύ των νεκρών.Η πυρκαγιά αποτέφρωσε 100 χιλιάδες εκτάρια, ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την περιορίσουν κατά 20%.
Δύο νεκροί εντοπίστηκαν, εξάλλου, και στο Μαλιμπού που εκκενώθηκε από 13 χιλιάδες κόσμο, ενώ κι εκεί οι πυροσβέστες εκμεταλλεύτηκαν μία εξασθένηση των ανέμων για θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που δεν είναι σίγουρο ότι ήταν ο λόγος που έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι.
Οι φλόγες απείλησαν και το πανεπιστήμιο του Μαλιμπού, που έχει 7.700 φοιτητές, ενώ εκκενώθηκε και η πόλη Thousand Oaks, που πρόσφατα ένοπλος σκότωσε 12 ανθρώπους μέσα σε μπαρ.
Η Lady Gaga και η Kim Kardashian αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν το Μαλιμπού, καθώς η φωτιά κατέστρεψε το σπίτι της δεύτερης.
Κρατικοί αξιωματούχοι απάντησαν στον Trump, που απέδωσε την καταστροφή σε κακοδιαχείριση των δασών, ότι είναι η κλιματική αλλαγή, που ευθύνεται και ότι πολλές από τις καμένες περιοχές ανήκουν στο ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης