Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στους 53 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε ξενοδοχείο της Σομαλίας - Πάνω από 100 οι τραυματίες

Guardian: Στους 53 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε ξενοδοχείο της Σομαλίας - Πάνω από 100 οι τραυματίες
Οι περισσότεροι από τα θύματα ήταν περαστικοί
Νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές ανέφεραν την Κυριακή 11/11 ότι οι νεκροί από  την επίθεση καμικάζι κοντά σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου της Σομαλίας ανέρχονται πλέον σε 53, ενώ πάνω από 100 είναι οι τραυματίες, όπως γράφει ο Guardian.
Mερικοί τραυματίες έχουν, εξάλλου, τρομακτικές πληγές και ίσως ο τραγικός απολογισμός να αυξηθεί.
Ισλαμιστές εξτρεμιστές πυροδότησαν τέσσερις βόμβες, τις τρεις πρώτες μπροστά από το ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και την τέταρτη αφού είχαν ήδη φτάσει τα συνεργεία πρώτων βοηθειών και προσπαθούσαν να περιθάλψουν τους τραυματίες.
Οι περισσότεροι από τα θύματα ήταν περαστικοί, ενώ στη Μογκαντίσου είναι συχνές τέτοιες επιθέσεις, καθώς η οργάνωση al - Shabaab, φίλα προσκείμενη στην al - Qaeda, προσπαθεί εδώ και μία δεκαετία να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση που στηρίζει η Δύση.
Η al - Shabaab ανέλαβε την ευθύνη και για αυτές τις επιθέσεις που έγιναν στο ξενοδοχείο, διότι βρίσκεται δίπλα από τα κεντρικά της αστυνομίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή, εξουδετερώνοντας τους δράστες.
Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο γιος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε άλλη επίθεση της al - Shabaab το 2015.
Η al - Shabaab εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα της Σομαλίας το 2011, από τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης.
Αλλά ακόμα ελέγχει εκτάσεις στην επαρχία της χώρας, εξαπολύοντας κατά καιρούς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, στρατιωτικών στόχων, αλλά και πολιτών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης