Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (αντιπρόεδρος ΕΚΤ): Υγιές αλλά όχι εκτός κινδύνου το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης

De Guindos (αντιπρόεδρος ΕΚΤ): Υγιές αλλά όχι εκτός κινδύνου το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης
Τα πρόσθετα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σκιαγράφησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Την εκτίμηση ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης έχει κατορθώσει να θωρακιστεί έναντι μελλοντικών κρίσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλές, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Άμστερνταμ ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς οι τράπεζες οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα « εναπομένοντα διαρθρωτικά ζητήματα που εμποδίζουν την οικονομική ένωση να αποκτήσει το πλήρες δυναμικό της».
Σύμφωνα με τον κ. de Guindos «πρώτον, οι τράπεζες πρέπει να προσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να διαφοροποιήσουν περαιτέρω το εισόδημά τους και να μειώσουν την αναποτελεσματικότητα του κόστους.
Θα πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης και του ανταγωνισμού από τις εταιρείες τεχνολογίας.
Και είναι εξαιρετικά σημαντικό να μειωθούν τα μεγάλα αποθέματα μη εξυπηρετούμενων δανείων που εξακολουθούν να παραμένουν σε ορισμένες τράπεζες».
Προσέθεσε ακόμη ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να διατηρήσουν τη δυναμική για την ολοκλήρωση της οικονομικής ένωσης. Πρέπει να αρθούν αδικαιολόγητα κανονιστικά εμπόδια στη διασυνοριακή ενοποίηση του τραπεζικού τομέα.
Το έργο που πρέπει να κάνουν οι τράπεζες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα είναι εύκολο.
Δεν πρέπει όμως να αποθαρρύνουμε το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με ένα βήμα κάθε φορά, διασφαλίζοντας ότι προχωρούμε πάντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης