Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιστολή στην Alpha bank έστειλε ο SSM στις 15/11 – Τι ζητάει για την διαδικασία εκλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου

Επιστολή στην Alpha bank έστειλε ο SSM στις 15/11 – Τι ζητάει για την διαδικασία εκλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου
Στην επιστολή παρουσιάζονται συστάσεις για την διαδικασία εκλογής και ρητώς αναφέρεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα για να εκλέξει το νέο CEO – 29 Νοεμβρίου 2018 – δεν θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι Γιώργος Αρώνης και Σπύρος Φιλάρετος
Επιστολή έλαβε η Alpha bank στις 15 Νοεμβρίου 2018 από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών με βασικό αντικείμενο συστάσεις για την διαδικασία εκλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου.
Στην επιστολή παρουσιάζονται συστάσεις για την διαδικασία εκλογής και ρητώς αναφέρεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα για να εκλέξει το νέο CEO – 29 Νοεμβρίου 2018 – δεν θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι Γιώργος Αρώνης και Σπύρος Φιλάρετος επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του bankingnews στις 13 Νοεμβρίου 2018.
Ωστόσο ενώ ο Αρώνης που είναι υποψήφιος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Alpha bank δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, ως είθισται σε διαδικασίες εκλογής, δεν είναι κατανοητό γιατί πρέπει να εξαιρεθεί ο Φιλάρετος άπαξ και δεν συμμετέχει στην διαδικασία.
Μόνη εξαίρεση εάν τελικώς στις 29 Νοεμβρίου εμφανιστούν 3 υποψήφιοι ξανά ή θα διατηρηθούν τα δεδομένα της 6ης Νοεμβρίου.  
Υπενθυμίζεται ότι στην διαδικασία εκλογής νέου CEO στην Alpha bank συμμετέχουν Γ. Αρώνης, Β. Ψάλτης και ερωτηματικό αποτελεί εάν θα επανέλθει η υποψηφιότητα Φιλάρετου ή έχει αποσυρθεί μετά την ψηφοφορία στις 6 Νοεμβρίου.

Τι ανέφερε ήδη από τις 13 Νοεμβρίου το bankingnews

Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές τα νέα δεδομένα μετά την ισοψηφία Αρώνη και Ψάλτη στο nomination committee στις 6 Νοεμβρίου είναι τα εξής
1)Στις 29 Νοεμβρίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσει για τον διευθύνοντα σύμβουλο.
2)Έχει αποφασιστεί να ψηφίσουν από τα 12 τα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν θα ψηφίσουν ο Γιώργος Αρώνης ως υποψήφιος CEO και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο και πολύ πιθανό να μην ψηφίσει ούτε ο Σπύρος Φιλάρετος ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο έτερος διεκδικητής ο Βασίλης Ψάλτης δεν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο οπότε δεν ψηφίζει.
3)Με βάση σοβαρές ενδείξεις ο Ράπανος (Πρόεδρος), Μαντζούνης (απερχόμενος CEO), Θεοδωρίδης (Αναπληρωτής CEO), Βιδάλης (μέλος του ΔΣ) και ο Umbgrove ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha bank.
4)Εάν θεωρητικά υπάρξει ισοψηφία δηλαδή είναι 10 μέλη που ψηφίζουν και οι δύο υποψήφιοι που θα βρεθούν στον δεύτερο γύρο κερδίζει αυτός που έχει την στήριξη του Προέδρου καθώς η ψήφος του σε περιπτώσεις ισοψηφίας μετράει διπλή
5)Ορισμένοι ξένοι έχουν ταχθεί επίσης υπέρ συγκεκριμένης πρότασης για CEO.
6)Το ιδανικό σενάριο πάντως – και θεωρούμε ότι είναι και το καλύτερο – από τους 3 υποψηφίους – παρ΄ ότι το nomination committee προέκρινε δύο – είναι να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Αυτό το πρόσωπο υπάρχει και συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με την μεγάλη του εμπειρία και την αποδοχή εντός και εκτός τράπεζας ώστε να περάσουν ένα μήνυμα στο εσωτερικό της τράπεζας ότι υπάρχει ομοψυχία.
Εν συνεχεία οι 2 αναπληρωτές CEO συν τον ένα νέο που θα προστεθεί θα διασφαλίσουν την αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας επιτυχώς.

Ποια είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου;

Ο Γιάννης Κωστόπουλος ως επίτιμος πρόεδρος της Alpha bank δεν ψηφίζει.
Ο Βασίλης Ράπανος ως πρόεδρος της Alpha bank μάλλον έχει καταλήξει στην ψήφο του.
Ο Δημήτρης Μαντζούνης είναι ο σημερινός CEO της Alpha bank και συγγενής με τον Σπύρο Φιλάρετο.
Ο Σπύρος Φιλάρετος ως αναπληρωτής CEO πρέπει να έχει την δυνατότατα ψήφου στην κρίσιμη ψηφοφορία
Ο Αρτέμης Θεοδωρίδης ως αναπληρωτής CEO έχει την δυνατότατα ψήφου στην κρίσιμη ψηφοφορία
Ο Γιώργος Αρώνης ως αναπληρωτής CEO πρέπει να έχει την δυνατότατα ψήφου στην κρίσιμη ψηφοφορία
Ο Ευθύμιος Βιδάλης είναι μέλος ΔΣ μεγάλων εταιριών και από το 2014 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Ο Jean Cheval είναι τραπεζίτης και πρόσφατο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο
Carolyn Dittmeier με εξειδίκευση στον εσωτερικό έλεγχο
Ο Richard Gildea με εξειδίκευση στην διαχείριση κινδύνων από το 2016 βρίσκεται στην τράπεζα και έχει κάνει λίγο δύσκολη την ζωή κάποιων.
Ο Shahzard Shahbaz από τα Εμιράτα είναι από τους παλαιότερους ξένους στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο Jan Vanhevel από το Βέλγιο έχει πάνω από 2 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο Umbgrove από την Ολλανδία εκπροσωπεί το ΤΧΣ που κατέχει το 11% της Alpha bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης