Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβέρνηση: Το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών αποτελεί ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας

Κυβέρνηση: Το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών αποτελεί ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας
Μέσω επίσημης ανακοίνωσης απαντά η κυβέρνηση στην Ιερά Σύνοδο
«Απάντηση» στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης έδωσε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στην Ειδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.
Πάντως στην ανακοίνωση της κυβέρνησης υπάρχει μία αρκούντως «διφορούμενη» αναφορά, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «Το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης είναι η ακόλουθη: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.
Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.
Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης