Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόστος 13 δισ. δολαρίων για τους ασφαλιστές από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Κόστος 13 δισ. δολαρίων για τους ασφαλιστές από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια
Καλιφόρνια: Κόστος 13 δισ. δολαρίων για τους ασφαλιστές από τις πυρκαγιές
Πάνω από 13 δισεκ. δολάρια εκτιμάται ότι θα κοστίσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες οι φονικές δασικές φωτιές που ξέσπασαν στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας RMS.
Η φωτιά που αποκαλείται Camp Fire κατέστρεψε 12.000 κτήρια και σκότωσε τουλάχιστον 77 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 1.000 ακόμα αγνοούνται.
Οι εκτιμήσεις της RMS για το κόστος της πυρκαγιάς συνυπολογίζουν ζημιές σε κτήρια, σε οχήματα, σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους καθώς και διάφορα πρόσθετα έξοδα των πληγέντων.
Η Camp Fire, που έπληξε τη βόρεια Καλιφόρνια, είναι η πιο καταστροφική στην ιστορία της.
Η εταιρεία επεσήμανε ότι τόσο οι πυρκαγιές Camp και Woolsey αναπτύχθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής βλάστησης και των έντονων ανέμων, και ταξίδεψαν εξαπλώθηκαν γρήγορα.
Ο επικεφαλής της RMS, δήλωσε πως οι δασικές φωτιές φέρουν μεγάλο ρίσκο το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τα καλύτερα δυνατά μέσα που μπορεί να δώσει η επιστήμη.
Είπε επίσης ότι βάσει των συνθηκών που επικρατούν τώρα στην ευρύτερη περιοχή, οι ασφαλιστές, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ιδιοκτήτες σπιτιών πρέπει να προσαρμοστούν στην προοπτική συχνότερων και σοβαρών πυρκαγιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης