Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μείωση των εσόδων από τόκους αναμένει το γ' 3μηνο 2018 για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank - Τι να προσέξουν οι επενδυτές

Μείωση των εσόδων από τόκους αναμένει το γ' 3μηνο 2018 για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank - Τι να προσέξουν οι επενδυτές
Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) για Εθνική και Alpha Bank, ενώ για την Eurobank και την Πειραιώς η σύσταση είναι hold (διακράτηση)
Σε τρεις τομείς θα είναι η εστίαση για τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την Deutsche Bank, με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωσή τους.
Ειδικότερα, στην τελευταία 19σέλιδη ανάλυσή της για τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών (3Q18 results preview), η Deutsche Bank τονίζει ότι οι κύριοι τομείς εστίασης σε αυτό το τρίμηνο θα είναι η απόδοση των καθαρών εσόδων από τόκους, η μείωση των NPEs και τα κεφάλαια, μετά την πρόσφατη αστάθεια που παρατηρείται στην ελληνική αγορά.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποχωρήσει κατά 37% τους τελευταίους 3 μήνες (από τις 16 Νοεμβρίου 2018).
Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) για Εθνική και Alpha Bank, ενώ για την Eurobank και την Πειραιώς η σύσταση είναι hold (διακράτηση).
Η τιμή στόχος για Eurobank είναι 0,78 ευρώ, για την Εθνική στα 2,70 ευρώ, για την Alpha Bank 2 ευρώ και για την Πειραιώς για 2,16 ευρώ.



Καθαρά έσοδα από τόκους σε πτωτική πορεία

Η Deutsche Bank προβλέπει πτώση των δεικτών NII των ελληνικών τραπεζών κατά 3,3% το 3ο τρίμηνο.
Με βάση τις εκτιμήσεις, η Alpha Bank θα ανακοινώσει τη μέγιστη πτώση το τρίμηνο κατά 6,9%.
Για τις υπόλοιπες τρεις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να δημοσιεύσουν μείωση του NII στο εύρος από 1,5% έως 0,4%, καθώς αναμένουμε να συνεχίσουν την απομόχλευση.

Η μείωση των NPEs είναι το κλειδί για την ανάκαμψη

Η πρόβλεψή της Deutsche Bank για μείωση των NPEs στις ελληνικές τράπεζες κυμαίνεται από 2,5% έως 7,6% το τρίτο τρίμηνο με την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) στο χαμηλότερο άκρο και την Alpha Bank στο υψηλότερο σημείο της περιοχής.
Η μεγάλη μείωση των NPEs της Alpha Bank στο τρίμηνο αποδίδεται κυρίως σε δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίου, δηλαδή το Jupiter και το Mercury με ακαθάριστη αξία δανείου ύψους 2 δισ. ευρώ.
Κατά μέσο όρο, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν τα NPEs σε ποσοστό 5% το τρίμηνο.

Συγκέντρωση κεφαλαίων

Η Deutsche Bank προβλέπει ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα ενισχύσουν τα κεφάλαια τους στο τρίμηνο κατά 15 έως 38 μονάδες βάσης, με εξαίρεση την Alpha Bank.
Αυτό προκύπτει από το χαρτοφυλάκιο AFS στο τρίμηνο.
Με βάση τις εκτιμήσεις, η Alpha Bank θα έχει δείκτη CET1 15,3%, τον υψηλότερο, και η Πειραιώς 10,4%, το χαμηλότερο.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις ανά τράπεζα
 
 




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης