Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Φρικτά βασανιστήρια σε γυναίκες ακτιβίστριες καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Σ. Αραβία: Φρικτά βασανιστήρια σε γυναίκες ακτιβίστριες καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία
Άγρια βασανιστήρια σε γυναίκες ακτιβίστριες στη Σ. Αραβία, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία
Ηλεκτροσόκ, βιασμοί, βουρδουλιές σε σημείο που να μη μπορούν να περπατήσουν ή να σταθούν στα πόδια τους, υπέστησαν γυναίκες ακτιβίστριες στη Σ. Αραβία, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.
Τα άγρια βασανιστήρια έρχονται στο φως την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει «άφεση αμαρτιών» στον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι περιφρονώντας την έκθεση της CIA.
Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, ακτιβιστές και ακτιβίστριες που κρατούνται στη φυλακή Νταμπάν, στις ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, έχουν υποστεί επανειλημμένα ηλεκτροσόκ και μαστιγώσεις, ενώ σε μία περίπτωση κρατούμενη κρεμάστηκε από το ταβάνι.
Χωρίς εξαίρεση, οι περιπτώσεις όλες εντάσσονται στην εκστρατεία του βασιλείου να καταπνίξει οποιαδήποτε κριτική εις βάρος του.
«Μόλις μερικές εβδομάδες έπειτα από τον βάρβαρο φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις περί βασανιστηρίων, σεξουαλικής κακοποίησης και άλλων καταχρήσεων εκθέτουν, εάν επαληθευτούν, πως διαπράττονται κι άλλες σκανδαλώδεις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις σαουδαραβικές αρχές», υπογράμμισε η Λιν Μααλούφ, η διευθύντρια του τμήματος ερευνών για τη Μέση Ανατολή στη Διεθνή Αμνηστία.
Περισσότερες από δέκα ακτιβιστές και ακτιβίστριες συνελήφθησαν τον Μάιο, λίγο καιρό αφότου ήρθη η απαγόρευση στις γυναίκες να οδηγούν.
Κατηγορήθηκαν για προδοσία και ότι επεδίωκαν την αποσταθεροποίηση του βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης