Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα
Δύο ουκρανικά πλοία, που διέσχιζαν τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό ουκρανικό λιμάνι, δέχθηκαν τα πυρά Ρώσων συνοριοφυλάκων
(upd) Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, όπου σημειώθηκε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Δύο ουκρανικά πλοία, που διέσχιζαν τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό ουκρανικό λιμάνι, δέχθηκαν τα πυρά Ρώσων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να παρεμποδίσουν τον πλου τους.
Επλήγη ένα πλοίο και τραυματίστηκε ένα μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με το Κίεβο.   
Το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα (25/11/2018) ότι, είχε αποστείλει δύο μικρά πλοία  και ένα ρυμουλκό από το λιμάνι της Οδησσού στη Μαριούπολη, ένα ταξίδι που απαιτεί να διασχίσουν Μαύρη Θάλασσα μέσω των στενών του Κερτς στην Αζοφική θάλασσα.
Ρωσικά πλοία προσπάθησαν να σταματήσουν τον μικρό στολίσκο, εγκλωβίζοντας το ρυμουλκό στο οποίο και προκάλεσαν μικρές ζημιές.
Σύμφωνα με το Κίεβο, πρόκειται για παράνομη και επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους της Μόσχας, η οποία επέστρεψε τις κατηγορίες στην ουκρανική πλευρά.
Η Ρωσική υπηρεσία ασφάλειας FSB κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν την ενημέρωσε εκ των προτέρων για τον πλου, κάτι που το Κίεβο αρνήθηκε.
Το περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα αντανακλά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου γύρω από την Αζοφική Θάλασσα, τις οποίες και οι δύο χώρες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν, όπως παρατηρεί το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης