Τελευταία Νέα
Speculator

Η ΔΕΗ βγάζει στο σφυρί ακίνητο για οφειλή 13.000 ευρώ

tags :
Η ΔΕΗ βγάζει στο σφυρί ακίνητο για οφειλή 13.000 ευρώ
Η επαρχία πληρώνει στα σπασμένα από τα φέσια της επιχείρησης
Στα άκρα φθάνει η ΔΕΗ έναντι των κακοπληρωτών στην επαρχία αφού τα «φέσια» αυξάνονται αντί να μειώνονται προκαλώντας «έμφραγμα» στα ταμεία της εταιρείας.
Σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η ΔΕΗ  βγάζει στο σφυρί ακίνητο στη Χαλκίδα για οφειλή ύψους 13.041,52 ευρώ. Τον περασμένο Μάρτιο η επιχείρηση έκανε το πρώτο βήμα με τη συντηρητική κατάσχεση του ακινήτου που σκοπό είχε την είσπραξη της οφειλής και σήμερα κάνει το επόμενο βήμα που είναι ο πλειστηριασμός του ακινήτου.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν αρχίσει το «κυνήγι» των οφειλετών ανά την Ελλάδα και τα αρμόδια γραφεία της επιχείρησης προχωρούν σε κάθε πρόσφορο μέτρο για την είσπραξη των οφειλών.
Ωστόσο οι υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης που έχουν στην αρμοδιότητά τους την Αττική αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με πιο ήπια μέτρα  σε σχέση με  αυτά που ακολουθούν στην επαρχία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αττικής παρότι οι απαιτήσεις ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν έχουν φθάσει ακόμη σε πλειστηριασμό ακινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν στην έκδοση διαταγών πληρωμών για οφειλές που κινούνται άνω των 50.000  ευρώ.
Ο συνολικός αριθμός των διαταγών πληρωμών που έχει εκδοθεί φέτος  ξεπερνούν  τις 20 , ο οποίος να σημειωθεί πρόκειται για σχετικά μικρό αριθμό σε σχέση με τις οικονομικές απαιτήσεις της επιχείρησης που ξεπερνούν τα 2,5 δις. ευρώ.  

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά  έναντι των οφειλών.
Πώς συμβαίνει μια οφειλή στα επίπεδα  των 13.000 ευρώ να σημάνει «συναγερμό» στις υπηρεσίες της επιχειρήσεις και μία οφειλή άνω του 50.000 ευρώ να αντιμετωπίζεται με λιγότερο ζήλο;
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ οι οποίες δεν είχαν διαψευσθεί πρόκειται για πρώτη κατοικία  και προήλθε στον οφειλέτη  μετά  την αποδοχή κληρονομιάς  λόγω  θανάτου.  

Σύμφωνα με το κατασχετήριο την εντολή του πλειστηριασμού δίνει η ΔΕΗ και αναφέρεται σε μια αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα), με στοιχεία (Α1) του πρώτου ορόφου το οποίο αποτελείται από υπνοδωμάτιο, σαλόνι, καθιστικό, χώλ, κουζίνα, διάδρομο και λουτρό, έχει ιδιόκτητη επιφάνεια (97,12) μ.τ., ιδιόκτητο όγκο (310,78 ) μ.κ. και μετέχει της εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας του οικοπέδου κατά ποσοστό (500/1000), ήτοι κατά (100,00) μ.τ
Η όλη οικοδομή (διώροφη), στην οποία βρίσκεται η ανωτέρω οριζόντια ιδιοκτησία, αποτελείται από το ισόγειο και τον πρώτο (Α) πάνω από το ισόγειο όροφο, είναι κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως μ.τ.(200), που βρίσκεται στη Χαλκίδα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία του πλειστηριασμού η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε σε 49.000  ευρώ.  
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ακίνητο  εμφανίζει υποθήκες από τις τράπεζες:

1) υποθήκης υπέρ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ  για 57.200 ευρώ  
2) υποθήκη υπέρ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. για 11.000 ευρώ,  
3) αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της επισπεύδουσας για 13.041,52 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανόν ο  πλειστηριασμός να καταστεί άγονος καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον αλλά και στο ενδεχόμενο ύπαρξης αγοραστή η ΔΕΗ θα ήταν βέβαιο  ότι ήταν σε θέση να εισπράξει τα  οφειλόμενα καθώς προηγούνται οι τράπεζες.
     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης