Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στο Mega Plant Σχηματαρίου της Coca Cola 3E

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στο Mega Plant Σχηματαρίου της Coca Cola 3E
Tο Σχηματάρι Mega-Plant, πρώτο στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες αναψυκτικών, υποκαθιστώντας σταδιακά ποσότητες πλαστικού που απαιτούνται για την παραγωγή τους
Το Mega-Plant Σχηματαρίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον επισκέφθηκαν η πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith, και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
«Βρίσκεστε σε ένα εργοστάσιο που όμοιό του δεν θα βρείτε στην Ελλάδα» δήλωσαν τα στελέχη της εταιρείας, ενώ ο κ. Μπακογιάννης και η Smith είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν στα χέρια τους μερικές από τις πρώτες φιάλες αναψυκτικών με ανακυκλωμένο PET.
Σημειώνεται ότι το Σχηματάρι Mega-Plant, πρώτο στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες αναψυκτικών, υποκαθιστώντας σταδιακά ποσότητες πλαστικού που απαιτούνται για την παραγωγή τους.
Ο όμιλος Coca-Cola HBC, έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 35% rPET στις συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2025.
Η Πρέσβης της Βρετανίας κ. Kate Smith δήλωσε: «Εντυπωσιάστηκα από την ξενάγησή μου στο Σχηματάρι Mega-Plant.
Πρόκειται για μια σπουδαία επένδυση της Coca Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, μέσω της οποίας αξιοποιεί τη χώρα ως έδρα της βασικής γραμμής παραγωγής για να εξάγει στο εξωτερικό διασφαλίζοντας 400 θέσεις εργασίας.
Εξαιρετικής σημασίας είναι και οι περιβαλλοντικά φιλικές μέθοδοι παραγωγής που εφαρμόζονται.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι βεβαίως συνολικά η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Coca-Cola HBC, καθώς αξιόλογη επένδυση έχει πραγματοποιηθεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο – συγκεκριμένα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου απασχολούνται 450 εργαζόμενοι».
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης τόνισε σχετικά: «Έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για την οικονομία της Στερεάς, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, σε μία περίοδο που η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για υγιείς επενδύσεις, να δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών και τόσες θέσεις εργασίας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στηρίζει κάθε επένδυση που μπορεί να είναι αποδοτική για την κοινωνία.
Είναι ανοιχτή, χωρίς ιδεοληπτικούς φραγμούς και αγκυλώσεις, σε κάθε πρωτοβουλία που δίνει δουλειές και ζωή στην οικονομία μας.
Το Σχηματάρι Mega-Plant, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα, αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όχι μόνο για την επενδυτική επιτυχία, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας τέτοια επιτυχημένα εγχειρήματα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS