Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιντραλότ: «Τα επίπεδα που διαπραγματεύονται τα ομόλογα αποτελούν σημαντική επενδυτική ευκαιρία»

tags :
Ιντραλότ: «Τα επίπεδα που διαπραγματεύονται τα ομόλογα αποτελούν σημαντική επενδυτική ευκαιρία»
Η εταιρεία έχει το τελευταίο διάστημα ανακοινώσει τρία νέα συμβόλαια και μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες ανακοινώσεις
Ισχυρό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή είχε η χθεσινό (29/11) τηλεδιάσκεψη της Ιντραλότ για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα εννεαμήνου.
Τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν η αγορά της Τουρκίας και η πιθανότητα να πάρει η εταιρεία το συμβόλαιο κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Οι αναλυτές που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη είχαν πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τον διαγωνισμό στην Τουρκία, ενώ υπήρξαν και ερωτήσεις για τις δραστηριότητες τις εισηγμένης σε άλλες αγορές όπως τις ΗΠΑ.
Η διοίκηση αναφορικά με τον διαγωνισμό στην Τουρκία είπε πως είναι ένας αγώνας στον οποίο τρέχει μόνης αφού είναι η μόνη υποψήφια και περιμένουν σε 18 μέρες να αποφανθεί η επιτροπή για το τι θα γίνει.
Η διοίκηση της Ιντραλότ ανέφερε πως είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να τα καταφέρει και θεωρεί την αγορά της Τουρκίας πως έχει μεγάλες προοπτικές αφού ο στοιχηματισμός θα πρέπει να αυξηθεί τέσσερις φορές για να φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Όπως ανέφερε η διοίκηση είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να εγγυηθεί τα έσοδα του τουρκικού κράτους από το στοίχημα (το έσοδα του 2017 με την προσαρμογή του πληθωρισμού) και είναι πεπεισμένη ότι θα καταφέρει να πληρώνει και το κράτος και να φέρνει κέρδη στην εταιρεία.
Αναφορικά με τον δανεισμό του ομίλου απάντησε πως η εκτίμηση για 630 εκατ. ευρώ περίπου στο τέλος της χρήσης που είχε γίνει παλαιότερα ισχύει.
Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 598,5 εκατ. ευρώ.
Σε ερώτηση αναλυτή για τις τιμές των ομολόγων η διοίκηση απάντηση πως πρόκειται για σημαντική επενδυτική ευκαιρία και πως θεωρεί ότι το 2021 που λήγει το ένα από τα δύο ομόλογα είναι κοντά και ήδη έχουν αρχίσει την προετοιμασία για να δουν πως θα το αναχρηματοδοτήσουν, ενώ από την αρχή του νέου έτους θα είναι έτοιμη η διοίκηση να ανακοινώσει στους εμπλεκόμενους το σχέδιό της.
Το ομόλογο λήξης 2021 διαπραγματεύεται στις 70,88 μονάδες βάσης και το ομόλογο λήξης 2024 στις 62,62 μονάδες βάσης.
Η εταιρεία έχει το τελευταίο διάστημα ανακοινώσει τρία νέα συμβόλαια και μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες ανακοινώσεις.
Στο τέταρτο τρίμηνο θα υπάρξουν επενδύσεις 40-45 εκατ. ευρώ ενώ διατηρεί την πρόβλεψη για συνολικές επενδύσεις 105-110 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.
Από τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ υπάρχει απώλεια τζίρου 2 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης