Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

15+1 μετοχές που μπορούν να αποχαιρετήσουν το 2018 με το κεφάλι ψηλά και τους μετόχους ευχαριστημένους

15+1 μετοχές που μπορούν να αποχαιρετήσουν το 2018 με το κεφάλι ψηλά και τους μετόχους ευχαριστημένους
Από τη μία η «καταιγίδα» των πωλήσεων στις τράπεζες και από την άλλη 15 εισηγμένες της μικρομεσαίας και μία της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα
Ισχυρές επιδόσεις έχουν καταγράψει στους 11 μήνες του 2018 δεκαέξι συνολικά εισηγμένες του ΧΑ οι οποίες είναι και οι μόνες που αφήνουν τους μετόχους της άκρως ικανοποιημένους τη χρονιά που σε λιγότερες από 20 συνεδριάσεις φεύγει.
Από αυτές μόλις μία ανήκει στα λεγόμενα βαριά χαρτιά του ΧΑ που συμμετέχουν στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25.
Οι υπόλοιπες 15 έγιναν γνωστές όταν άρχισαν να βελτιώνουν κεφαλαιοποίηση και κάποιες κατάφεραν να βάλουν στο μετοχολόγιο τους ισχυρά ονόματα ξένων επενδυτών, ενώ είχαν και καλές συναλλαγές πριν ξεκινήσουν να ενισχύονται.
Η Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 36% από την αρχή ξεχωρίζει μεταξύ των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Επιπλέον σύντομα θα δώσει ξανά κεφάλαια στους μετόχους της με τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου.
Η μετοχή πάντως που ξεχώρισε το 2018 είναι της Mermeren η οποία βρίσκεται πλέον σημαντικά υψηλότερα και από την δημόσια πρόταση της Παυλίδης.
Τα Ελληνικά Πιστοποιητικά της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο ΧΑ έχουν ενισχυθεί 240% και σε όλη τη διάρκεια της ανόδου υπήρχαν πρόθυμοι αγοραστές που κάλυπταν την προσφορά.
Η Περσεύς λόγω φημολογίας για δημόσια πρόταση και αν θα πρέπει να γίνει ή όχι λόγω της επικείμενης πώλησης της Σελόντα έχει άνοδο 173% που όμως υποστηρίζεται και από τα θεμελιώδη της μετοχής.
Η άνοδος της Mermeren, αλλά και η παλαιότερη δημόσια πρόταση στην Κυριακίδης αφύπνισε τον κλάδο των μαρμάρων ενώ και τα αποτελέσματα που δημοσίευαν οι εταιρείες ήταν εξαιρετικά.
Αυτό συνέβη και στην Ικτίνος με αποτέλεσμα η μετοχή να έχει άνοδο 111%.
Βελτίωση στα μεγέθη έχει εμφανίσει και η Παπουτσάνης, η οποία φαίνεται πως αφήνει πίσω τις δύσκολες εποχές και η μετοχή έχει άνοδο 90%.
Ισχυρή άνοδο 85% καταγράφει η Κέκροψ λόγω των προσδοκιών για τα ακίνητα, τα οποία αν τελικά περιέλθουν στην κατοχή της η αξία τους θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που έχει τώρα στα βιβλία της.
Η ΕΚΤΕΡ παίζει και αυτή το real estate story αλλά έχει και καλά αποτελέσματα με αποτέλεσμα να έχει άνοδο 83%.
Η δημόσια πρόταση στο Υγεία έχει βελτιώσει 70% την αποτίμηση, ενώ η Profile ήταν βαθιά υποτιμημένη και μετά το φετινό 69% έχει καλύτερη αποτίμηση.
Η σταθερή κερδοφορία και ο υγιής ισολογισμός της AS Company τα τελευταία χρόνια βοήθησαν ώστε φέτος να ενισχυθεί κατά 67%.
Εξαιρετικά αποτελέσματα εμφάνισε στο εννεάμηνο η Κρι-Κρι και δικαιολογεί την κατά 46% άνοδο της μετοχής.
Η δημόσια πρόταση στη Nexans είναι σε κρίσιμο σημείο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα πετύχει ή ότι ο μέτοχος μειοψηφίας θα τη μπλοκάρει.
Η μετοχή πάντως έχει άνοδο 41%.
Το ΙΑΣΩ έχει προσεγγιστεί από ξένους επενδυτές και η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 41,2%.
Εξαιρετικά αποτελέσματα είχε η Quest και ο τίτλος κατέγραψε άνοδο 40,2%.
Η Ντρουκφάρμπεν θα φύγει από το ταμπλό λόγω δημόσιας πρότασης με άνοδο 37% από την αρχή του έτους.
Τέλος η Πετρόπουλος έχει άνοδο 27% από την αρχή του έτους και πλέον έχει ισχυρό μέτοχο στο μετοχολόγιο την Brevan Howard.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης