Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Ισχυρές οι προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ - Αποδίδουν οι μέθοδοι για πληθωρισμό και απασχόληση

Clarida (Fed): Ισχυρές οι προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ - Αποδίδουν οι μέθοδοι για πληθωρισμό και απασχόληση
Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλή «φόρμα» και οι προοπτικές της δείχνουν πολύ ισχυρές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida
Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλή «φόρμα» και οι προοπτικές της δείχνουν πολύ ισχυρές, δήλωσε σήμερα (3/12/2018) ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Richard Clarida.
Μιλώντας μετά την επικύρωση συμφωνίας εμπορικής εκεχειρίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο Clarida τόνισε ότι το εμπόριο αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο αντιπρόεδρος της Fed δήλωσε ακόμη ότι οι τρέχουσες μέθοδοι της κεντρικής τράπεζας για την επίτευξη των στόχων της για τον πληθωρισμό και την απασχόληση λειτουργούν καλά, αν και μια επικείμενη αναθεώρησή τους ενδέχεται να καταλήξει στην εξεύρεση τρόπων «τελειοποίησής» τους.
Το τρέχον σύστημα «λειτουργεί καλά για τη Fed», δήλωσε ο Clarida σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Bloomberg», ερωτηθείς σχετικά με εναλλακτικούς τρόπους για την επίτευξη των στόχων της Fed, όπως για παράδειγμα να επιτρέπεται στον πληθωρισμό να τρέχει επίμονα πάνω από τον τρέχοντα στόχο του 2%, ώστε να αντισταθμίζει τις περιόδους κατά τις οποίες παραμένει επί χρόνια χαμηλός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική έχει στόχο να διατηρήσει την τρέχουσα καλή απόδοση της οικονομίας.
Σημειώνεται ότι ο Clarida θα επιβλέπει μια αναθεώρηση του πλαισίου της Fed για την επίτευξη του διπλού στόχου της μέγιστης απασχόλησης και των σταθερών τιμών.
Την αναθεώρηση την έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, με στόχο να αξιολογήσει τις ανταγωνιστικές ιδέες για τη βελτίωση της νομισματικής πολιτικής σε έναν κόσμο όπου τα επιτόκια ενδέχεται να παραμείνουν μόνιμα χαμηλότερα από ό,τι πριν από την οικονομική κρίση και την ύφεση του 2007-2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης