Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται το outlook στο μη εξασφαλισμένο χρέος των πορτογαλικών τραπεζών

Moody's: Υποβαθμίζεται το outlook στο μη εξασφαλισμένο χρέος των πορτογαλικών τραπεζών
Επιβεβαιώνονται από τη Moody's Investors Service οι αξιολογήσεις των μεγάλων πορτογαλικών τραπεζών
Αμετάβλητες διατήρησε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας -για τα καλυμμένα ομόλογα- των έξι μεγάλων τραπεζών της Πορτογαλίας η Moody's Investors Service, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του πλαισίου περί μη εξασφαλισμένου χρέους από την κυβέρνηση της χώρας.
Ωστόσο, πραγματοποιήθηκαν υποβαθμίσεις σε ό,τι αφορά στις προοπτικές για τις αξιολογήσεις στο μη εξασφαλισμένο χρέος.
Ειδικότερα, υποβαθμίστηκε σε αρνητικό -από σταθερό ή υπό αναθεώρηση για τη Novo Banco - το outlook των Caixa Geral de Depositos (Ba1, σταθερό), Banco Santander Totta (Baa3, σταθερό), Banco BPI (Baa1, σταθερό), Banco Santander Totta (Baa3, σταθερό), Novo Banco (Caa1, θετικό), ενώ μεταβλήθηκε σε «υπό αξιολόγηση» -από θετικό- για τις Banco Comercial Portugues (Ba3, θετικό) και Caixa Economica Montepio Geral, Caixa Economica Bancaria (B3, θετικό).
Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο μήνα, ο αμερικανικός οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης τεσσάρων πορτογαλικών τραπεζών, μετά την αντίστοιχη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας.
Συγκεκριμένα, προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των Caixa Geral de Depositos (Ba1 από Ba3, σταθερές προοπτικές), Banco Comercial Portugues (σε Ba1 από B1, με θετικές προοπτικές), Banco Santander Totta (σε Baa2 από Baa3, με σταθερές προοπτικές) και Banco BPI (σε Baa1 από Baa3, με θετικές προοπτικές).
Παράλληλα, έθεσε σε εξέταση για αναβάθμιση την αξιολόγηση της Novo Banco, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Caa1.

Διαβάστε: Moody's: Αναβαθμίζεται σε «Baa3» η Πορτογαλία, σταθερό το outlook - Σε επενδυτική βαθμίδα από όλους τους οίκους αξιολόγησης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης