Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων το 2019

Williams (Fed): Αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων το 2019
Το 2019 αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams
Το 2019 αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε σήμερα (4/12/2018) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams.
«Δεδομένης αυτής της προοπτικής που περιγράφω, με ισχυρή ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον στόχο -και λαμβάνοντας υπόψη όλους τους διάφορους κινδύνους γύρω από τις προοπτικές- εξακολουθώ να αναμένω ότι οι περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων θα συμβάλουν καλύτερα σε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και σε μια βιώσιμη επίτευξη της διπλής μας εντολής», δήλωσε ο Williams, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε ακόμη η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αξιολογεί τα εισερχόμενα δεδομένα καθώς θα αποφασίζει ποιο μονοπάτι πολιτικής να ακολουθήσει. 
Ο Williams δήλωσε, παράλληλα, ότι υπάρχουν πολλοί δείκτες που υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας είναι αρκετά ισχυρή και υγιής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αμερικανικός πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί λίγο πάνω από το 2%, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αυξηθεί υπερβολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης