Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: O Tria εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης μετά την έγκριση του προϋπολογισμού

Corriere della Sera: O Tria εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης μετά την έγκριση του προϋπολογισμού
Η σχέση του Giovanni Tria με την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης (Conte, Salvini, Di Maio),  έχει περάσει από 40 κύματα
Το ενδεχόμενο παραίτησης από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019 από τη Βουλή, εξετάζει ο Giovanni Tria.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα  Corriere della Serra, ο Ιταλός υπ. Οικονομικών δεν έχει λάβει ακόμη την τελική του απόφαση και δεν αποκλείεται να παραμείνει τελικά στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι είναι απομονωμένος.
Η σχέση του Giovanni Tria με την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης (Conte, Salvini, Di Maio) έχει περάσει από 40 κύματα, καθώς ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται πιο μετριοπαθής όσον αφορά την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ και δεν επιθυμεί κλιμάκωση της κόντρας με τις Βρυξέλλες.
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tria σκέφτεται ή απειλεί με την παραίτηση του από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, αυτήν την φορά ο Tria είναι πιο κοντά από ποτέ στο να υποβάλλει την παραίτηση του, καθώς αναφέρεται πως είναι εξαντλημένος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, αν και θεωρεί ως μεγαλύτερο πλήγμα για την αξιοπιστία του, το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Matteo Salvini και Luigi Di Maio, σύμφωνα με το οποίο εξέφραζαν την εμπιστοσύνη τους για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες μόνο τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte.
Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Tria ζητούσε και πρότεινε στην ιταλική κυβέρνηση να καταρτίσει έναν προϋπολογισμό με έλλειμμα 1,9% για το 2019, κάτι που απέρριψαν πριν κάποιους μήνες Salvini και Di Maio, γεγονός που πυροδότησε και όλη την κρίση με την ΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα ο Conte δηλώνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί για ένα έλλειμμα της τάξης του 1,9% με 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης