Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί στις αυξήσεις των επιτοκίων

Kaplan (Fed): Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί στις αυξήσεις των επιτοκίων
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να είναι υπομονετική κατά τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να είναι σταδιακή και υπομονετική κατά τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, δήλωσε σήμερα (6/12/2018) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα, η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, βλέπω κάποια αποδυνάμωση σε τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια», συνέχισε ο Kaplan.
«Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, αλλά ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουμε ως κεντρική τράπεζα είναι η υπομονή και πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο αυτό», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν «αρκετές πιθανότητες» να δείχνει η οικονομία πολύ διαφορετική στο πρώτο μισό του 2019, καθώς θα αρχίσει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Trump.
Σύμφωνα με τον Kaplan, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων δείχνει ότι οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη είναι υποτονικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης