Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Baa3» η Maersk, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή του κόσμου

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Baa3» η Maersk, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή του κόσμου
Υποβαθμίζεται η Maersk από τη Moody's Investors Service
Σε «Baa3» -από Baa2- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Møller- Maersk η Moody's Investors Service, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται μεταξύ άλλων το αυξημένο ρίσκο στον κλάδο αλλά και την επικείμενη αύξηση της μόχλευσης (χρέος/ EBITDA) για τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή του κόσμου, στο 3.0x - 3.5x.
Η Moeller-Maersk πραγματοποίησε επιστροφή στα -καθαρά- κέρδη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 347 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών-μαμούθ, ύψους 1,56 δισεκ. δολαρίων, ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα της κολοσσιαίας δανέζικης εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε έπειτα από συγχώνευση της μεγαλύτερης ναυτιλιακής στον κόσμο με τη Moeller, εκτοξεύθηκαν κατά 31% -σε ετήσια σύγκριση- για την ίδια χρονική περίοδο, στα 9,92 δισεκ. δολάρια.
Επισημαίνεται πως η Maersk κατέχει το 18% του παγκόσμιου όγκου containers που μεταφέρονται δια θαλάσσης.
Για το σύνολο του έτους, η Moeller-Maersk αναμένει κέρδη μεταξύ 3,6 δισεκ. και 4 δισεκ. δολαρίων, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για εύρος 3,5 δισεκ.-4,2 δισεκ. δολαρίων.
Η εταιρεία προειδοποίησε πως οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, εκτιμάται πως θα επηρεάσουν αρνητικά τον όγκο των εμπορευμάτων της τη διετία 2019-2020, από 0,5% έως 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης