Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard: Η Fed πρέπει να σταματήσει προσωρινά τις αυξήσεις των επιτοκίων

Bullard: Η Fed πρέπει να σταματήσει προσωρινά τις αυξήσεις των επιτοκίων
Την έκκλησή του για μια παύση του τρέχοντος κύκλου αύξησης των επιτοκίων, επανέλαβε ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard
Την έκκλησή του για μια παύση του τρέχοντος κύκλου αύξησης των επιτοκίων, επανέλαβε σήμερα (7/12/2018) ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί ήδη να περιορίζει την οικονομία.
«Το σημερινό επίπεδο του βασικού επιτοκίου είναι περίπου το σωστό», δήλωσε ο Bullard, σημειώνοντας ότι το τρέχον επιτόκιο βρίσκεται ήδη σε ελαφρώς περιοριστικό επίπεδο.
Ο Bullard εκτιμά ότι το λεγόμενο «ουδέτερο» επιτόκιο διαμορφώνεται γύρω στο 2%.
Το τρέχον εύρος του βασικού επιτοκίου της Fed διαμορφώνεται σε 2 -2,25%.
Επιπλέον, η χαμηλή ανεργία, στο 3,7%, δεν είναι πιθανό να προκαλέσει πληθωριστικές πιέσεις σε έναν κόσμο όπου «υπάρχει ελάχιστη ανάδραση» μεταξύ των αγορών εργασίας και του πληθωρισμού, πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως υποστήριξε, οι πληροφορίες από τις αγορές δείχνουν ότι οι επενδυτές δεν αναμένουν ότι η Fed θα επιτύχει τον στόχο του πληθωρισμού στο 2% με την πάροδο του χρόνου.
«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν αναμένουν από τη Fed να επιτύχει τον δηλωμένο στόχο για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Bullard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης