Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις λιμανιών

Κουβέλης: Τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις λιμανιών
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επενδυτών για 10 λιμάνια, σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη
«Έως το τέλος Δεκεμβρίου, ίσως και αρχές Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή» για τις υποπαραχωρήσεις στα λιμάνια, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές.
Βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, όπως αναφέρει ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στη Realnews, θα υπάρξουν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για επιμέρους επενδύσεις στα διάφορα λιμάνια, ανάλογα με το τι προσφέρει το καθένα, όπως κρουαζιέρα, εμπορικό έργο, υγροποιημένο αέριο αλλά και άλλου περιεχομένου επενδύσεις.
«Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές.
Μιλάμε για δέκα λιμάνια: Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Πάτρας, Χαλκίδας και Κέρκυρας.
Πρόκειται για επενδύσεις σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα για τη χώρα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει εάν ο ΦΠΑ θα παραμείνει χαμηλός στα νησιά που εξαιρέθηκαν λόγω του προσφυγικού, τονίζει ότι  «η προσπάθειά μας είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νησιά μας με αυξημένο ΦΠΑ και πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί», χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πολυνησία, με μεγάλες δυνατότητες».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία, διότι η πολιτική της είναι παραγωγός σημαντικού έργου» . «Η επιλογή της κυβέρνησης δεν είναι να πάμε σε εκλογές άμεσα, αλλά στον θεσμικά προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για «ακροδεξιούς υποβολείς» στη Ν.Δ., οι οποίοι αλλοιώνουν τις θέσεις που είχε η συντηρητική παράταξη τα προηγούμενα χρόνια.
Τέλος, τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν επιλέγει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς», υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να κατασκευάσουν τους εν ‘‘θρησκεία πατριώτες’’ και να τους διακρίνουν από τους ‘‘εχθρούς της εκκλησίας’’».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης