Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για τις τράπεζες των ΗΠΑ το 2019, χάρη σε ισχυρά κέρδη και μάκρο

Moody's: Σταθερό το outlook για τις τράπεζες των ΗΠΑ το 2019, χάρη σε ισχυρά κέρδη και μάκρο
Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ θα υποστηρίξουν ένα ευνοϊκό λειτουργικό περιβάλλον για τις αμερικανικές τράπεζες το 2019, αναφέρει η Moody's Investors Service
Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ θα υποστηρίξουν ένα ευνοϊκό λειτουργικό περιβάλλον για τις αμερικανικές τράπεζες το 2019, αναφέρει η Moody's Investors Service στις ετήσιες προοπτικές της, που δημοσίευσε σήμερα (10/12/2018).
Όπως επισημαίνει η Moody’s, η κερδοφορία των αμερικανικών τραπεζών θα επωφεληθεί από την αύξηση των επιτοκίων και η αύξηση των εσόδων θα υπερβεί την αύξηση των εξόδων.
Η κεφαλαιοποίηση θα μειωθεί καθώς θα αυξηθούν οι πληρωμές προς τους μετόχους, αλλά η κεφαλαιακή απόδοση των αμερικανικών τραπεζών σε σενάρια πίεσης εξακολουθεί να δείχνει καλύτερη σε σύγκριση με τράπεζες σε άλλες χώρες.
Επιπλέον, η ρευστότητα θα παραμείνει κύρια πιστωτική δύναμη για τις αμερικανικές τράπεζες, καθώς η κατοχή ρευστών στοιχείων ενεργητικού είναι υψηλή.
Η Moody’s σημειώνει ακόμη ότι μεταξύ των περισσότερων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, οι κίνδυνοι παραμένουν χαμηλοί.
Συνολικά, η απόδοση ποιότητας assets συνεχίζει να βελτιώνεται και η υπερβολική αύξηση των δανείων που συνδέεται με τη χαλάρωση των προτύπων εγγυήσεων έχει επιβραδυνθεί, εκτός από τα καταναλωτικά δάνεια.
«Οι αμερικανικές τράπεζες υποστηρίζονται από ευνοϊκές συνθήκες πέρα από τον ορίζοντα των προοπτικών», εκτιμά η αντιπρόεδρος της Moody's Rita Sahu.
«Οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα έσοδα από τόκους, αν και το αυξητικό όφελος από τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων θα μειωθεί», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης