Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook των καναδικών τραπεζών – Ισχυρή ρευστότητα και κερδοφορία

Moody's: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook των καναδικών τραπεζών – Ισχυρή ρευστότητα και κερδοφορία
Σταθερό το outlook για τις καναδικές τράπεζες από τη Moody's
Σε σταθερές αναβάθμισε -από αρνητικές- τις προοπτικές (outlook) για τις καναδικές τράπεζες η Moody's Investors Service, επικαλούμενη τα υγιή κεφάλαια, την ισχυρή ρευστότητα και κερδοφορία, αλλά και την επιβράδυνση στην αύξηση του χρέους των νοικοκυριών.
Επιπλέον, θετικά επιδρούν η συγκράτηση των τιμών κατοικιών στις μεγάλες πόλεις και η αναμενόμενη μικρή αύξηση των προβλέψεων.
«Οι ανησυχίες για υψηλά επίπεδα χρέους του ιδιωτικού τομέα και ο σημαντικός κίνδυνος περιουσιακών στοιχείων που παρουσιάζει, αναμένεται να μειωθούν εν μέσω βελτιωμένης κεφαλαιοποίησης και υψηλότερων προβλέψεων», σχολιάζεται.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο αμερικανικός οίκος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στις μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά, επικαλούμενη το υψηλό χρέος των τοπικών νοικοκυριών.
«Η ισχυρή πιστωτική ποιότητα των καναδικών τραπεζών απειλείται από την αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και την αύξηση των επισφαλών δανείων.
Καθώς τα επίπεδα του χρέους προς το εισόδημα συνεχίζουν να αυξάνονται, η πρώτη επίπτωση στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών θα γίνει αισθητή στα χαρτοφυλάκια ακάλυπτων πιστωτικών καρτών», υπογραμμιζόταν.
Ο κίνδυνος από τα στεγαστικά δάνεια παραμένει χαμηλός, αλλά αναμένεται να ενισχυθεί, όπως και στα δάνεια αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης