Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Δεκέμβριο του 2018, στις -17,5 μονάδες

Γερμανία: Βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τον Δεκέμβριο του 2018, στις -17,5 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος του ερευνητικού ιδρύματος ZEW αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/12) στοιχεία του ερευνητικού ιδρύματος ZEW, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW διαμορφώθηκε στις -17,5 μονάδες, έναντι -24,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω πτώση στις -25 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης απομακρύνθηκε από τα χαμηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε τους προηγούμενους μήνες, παραμένει αρκετά μακριά από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 22,8 μονάδων.
Ωστόσο, ο δείκτης που αφορά τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις 45,3 μονάδες, έναντι 58,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 55 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη ZEW για την Ευρωζώνη, σημειώθηκε οριακή βελτίωση στις -21 μονάδες, έναντι -22 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής τους ινστιτούτου, Achim Wambach, τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος «είναι ενδεικτικά της σχετικά χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης το τέταρτο τρίμνηνο», προσθέτοντας ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες όσον αφορά τη διεθνή εμπορική διαμάχη και το Brexit».
Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι η αξιολόγηση των επενδυτών αναφορικά με τη Γερμανία «επιδεινώθηκε δραμτικά, σε αντίθεση με την αύξηση στον δείκτη οικονομικού κλίματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης