Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες δεκάδες συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία

Νέες δεκάδες συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία
Νέο μπαράζ συλλήψεων στρατιωτικών στην Τουρκία
Τη σύλληψη 267 ανθρώπων, κυρίως αξιωματικών του στρατού και προσωπικού της αμυντικής βιομηχανίας, κρίνοντάς τους ύποπτους για διασυνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, διέταξαν Τούρκοι εισαγγελείς.
Πρόκειται για την κλιμάκωση μιας συστηματικής επιχείρησης εφόδων εναντίον ύποπτων υποστηρικτών του αυτοεξόριστου Fethullah Gulen (πρώην σύμμαχος του Recep Tayyip Erdogan), μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι.
Μετά την απόπειρα, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί και οι μαζικές συλλήψεις θεωρούνται ρουτίνα.
Οι αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει 150.000 δημόσιους υπαλλήλους και στρατιωτικό προσωπικό.
Εχθές (13/12), ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις στο εξωτερικό για να εντοπίσει την πηγή χρηματοδότησης των γκιουλενιστών.
Ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα ότι 15.000 εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις αποπέμφθηκαν μετά τον Ιούλιο του 2016, περιλαμβανομένων 150 στρατηγών και ναυάρχων.
Οι τουρκικές αρχές έχουν αναλάβει τον έλεγχο εκατοντάδων εταιρειών που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον Fethullah Gulen και τους υποστηρικτές του και έχουν κλείσει τουλάχιστον 130 μέσα μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης