Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Όσο πιο γρήγορα η Κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας

Σταϊκούρας: Όσο πιο γρήγορα η Κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας
"Έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με αυτόν τον καπετάνιο και αυτό το πλήρωμα, δεν μπορεί να βρει την Ιθάκη της", ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
«Πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνότητας, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού», ανέφερε μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.
«Οι πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας.
 Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία.
Νέα Δημοκρατία η οποία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σεβασμό και αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς του Κόμματος, ορθολογικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών, καλεί τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και παλαιές κομματικές προτιμήσεις, να ενταχθούν στις τάξεις της», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε, σε σύγχρονες βάσεις, την πατρίδα μας.
Είμαστε έτοιμοι!
Ελλάδα μπορούμε!».
Ο κ. Σταϊκούρας, αφού σημείωσε ότι η ΝΔ αποτελεί, από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το μεγάλο Κόμμα των δημιουργικών δυνάμεων της πατρίδας μας, «το αταλάντευτα πατριωτικό, φιλελεύθερο, κοινωνικό, ριζοσπαστικό και στην ουσία προοδευτικό Κόμμα, με βαθιές ρίζες στις λαϊκές δυνάμεις», συμπλήρωσε πως «αυτό, όλοι οι αντίπαλοί της δυσκολεύονται να το αποδεχθούν.
Προσπαθούν να αποδώσουν στη Νέα Δημοκρατία ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που αποδεδειγμένα δεν έχει.
Ματαιοπονούν».
«Είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν αποδεχόμαστε να μας κουνούν και το δάκτυλο.
Τους συνιστούμε να κατανοήσουν ότι έχουμε τις βαριές άγκυρές μας στα ιδρυτικά κείμενά του Κόμματος, τις αρχές και τις αξίες του, και δεν είμαστε «πολιτικές ανεμοδούρες»», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, σημείωσε ότι διανύουμε μια περίοδο γενικευμένης πολιτικής αμηχανίας απέναντι στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που διαμορφώνει συνθήκες θερμοκηπίου για την καλλιέργεια εθνικισμού, λαϊκισμού και ελιτισμού και μάλιστα, στην πατρίδα μας, οι εξελίξεις είναι προβληματικές.
«Η πολιτική αδυνατεί να προωθήσει το εθνικό συμφέρον.
Οι θεσμοί δοκιμάζονται.
Η οικονομία λιμνάζει.
Η κοινωνία είναι εξουθενωμένη και απαισιόδοξη.
Το Κράτος αποτυγχάνει να εγγυηθεί την ασφάλεια, να διαμορφώσει ίσες ευκαιρίες και να προωθήσει την ευημερία για όλους τους πολίτες» και «έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με αυτόν τον καπετάνιο και αυτό το πλήρωμα, δεν μπορεί να βρει την Ιθάκη της.
Όσο πιο γρήγορα η Κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας.
Ώστε οι πολίτες, μέσα από την ορθολογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την είσοδο της χώρας σε ανοδικό εθνικό, πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό σπιράλ», ανέφερε ο ίδιος.
Συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς, όπως πάντα στα δύσκολα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών.
Και θα το πράξουμε με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας.
Θα πορευθούμε με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία έναντι των εταίρων».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει συνεκτικό σχέδιο:
-που ενισχύει την ποσότητα και βελτιώνει τη σύνθεση του πλούτου της χώρας,
-που βελτιώνει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την εξωστρέφεια,
-που διασφαλίζει την ατομική προκοπή και τη συλλογική ευημερία,
-που οικοδομεί μια ανοικτή κοινωνία με την εμπέδωση της ασφάλειας και του δικαίου,
-που υπηρετεί τον ριζοσπαστικό, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, δηλαδή την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης,
-που δίνει λύσεις σε πιεστικά προβλήματα, όπως είναι το δημογραφικό,
-που παρέχει υψηλής ποιότητας γνώσεις, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας, με διεύρυνση των επιλογών για όλους τους πολίτες,
-που αναστρέφει τη «διαρροή» επιστημόνων και επιχειρήσεων και
-που βοηθά τη χώρα να ανταποκριθεί στον «δομικό μετασχηματισμό της εργασίας», εξαιτίας της τεχνολογικής επανάστασης.
 Παράλληλα, τόνισε πως «θα εργασθούμε για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας σε μία καλύτερη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης