Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατσαβουνίδης (ΜΙΤ): Η εικόνα των ελληνικών Πανεπιστημίων μου φέρνει δάκρυα στα μάτια - Το έργο τους καταστρέφεται

tags :
Κατσαβουνίδης (ΜΙΤ): Η εικόνα των ελληνικών Πανεπιστημίων μου φέρνει δάκρυα στα μάτια - Το έργο τους καταστρέφεται
Στην εποχή μου φύγαμε στο εξωτερικό επειδή στην Ελλάδα δεν διαθέταμε εξοπλισμένα εργαστήρια, σήμερα η μετανάστευση είναι σχεδόν εξαναγκαστική κι όχι λόγο κρίσης 
«Η σημερινή εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων μου φέρνει δάκρυα στα μάτια» δηλώνει ο διεθνούς φήμης έλληνας αστροφυσικός του αμερικανικού MIT της Μασαχουσέτης Ερωτόκριτος Κατσαβουνίδης.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο διακεκριμένος επιστήμονας, που ξεκίνησε την καριέρα του ως απόφοιτος του ΑΠΘ δηλώνει απογοητευμένος από την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα λέγοντας ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος ενώ επικρατεί απαξίωση σχετικά με το πνευματικό έργο που επιτελείται και τόσο άκριτα και συχνά καταστρέφεται».
«Στην εποχή μου πολλοί επιστήμονες φύγαμε στο εξωτερικό επειδή στην Ελλάδα δεν διαθέτουμε καλούς παλμογράφους ή επαρκώς εξοπλισμένα εργαστήρια, σήμερα όμως η μετανάστευση είναι σχεδόν εξαναγκαστική και εν εκπορεύεται μόνο από το οικονομικό» υποστηρίζει και συμπληρώνει:
«Το ένστικτο της καταστροφής υπερισχύει του ζήλου της μάθησης ενώ τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν πόλο έλξης για τους πολίτες. Στο MIT θα δείτε κοσμοσυρροή ακόμη και αργά τα βράδια ή τα σαββατοκύριακα, κόσμος έρχεται για διαλέξεις και εκδηλώσεις και φορείς επιλέγουν τον χώρο του πανεπιστημίου ως σημείο συνάντησης και συζήτησης».
Αναφερόμενος στο γνωστικό επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων, όπως ο ίδιος το γνώρισε ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την περίοδο 2010 - 2012 , θεωρεί ότι είναι εξαιρετικό και θα μπορούσε να συναγωνιστεί με αυτό των αμερικανών συναδέλφων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης