Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τρεις αυξήσεις των επιτοκίων δολαρίου από τη Fed το 2019, μία το 2020

Deutsche Bank: Τρεις αυξήσεις των επιτοκίων δολαρίου από τη Fed το 2019, μία το 2020
Η Deutsche Bank μείωσε κατά μία την πρόβλεψή της για τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed εντός του 2019
Σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εκτιμά η Deutsche Bank ότι θα προβεί το 2019 η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μειώνοντας την προηγούμενη πρόβλεψή της, που έκανε λόγο για τέσσερις αυξήσεις.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε χθες τα επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να αποσύρει την υποστήριξη από μια οικονομία που θεωρεί ισχυρή.
«Αναθεωρήσαμε την άποψή μας για τη Fed, ώστε να συμπεριληφθεί πλέον ένας μακρύτερος αλλά πιο αργός ρυθμός σύσφιξης», αναφέρει η τράπεζα στις προβλέψεις της για το 2019.
Η γερμανική τράπεζα «βλέπει» πλέον μία αύξηση το 2020, ενώ προηγουμένως δεν ανέμενε καμία, ωστόσο προειδοποίησε ότι το 2021 θα μπορούσαν να υπάρξουν μειώσεις των επιτοκίων, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται.
«Ο πληθωρισμός έχει αποδεχθεί επίσης πιο συγκρατημένος από ό,τι αναμενόταν.
Αλλά εξακολουθούμε να περιμένουμε ότι οι μισθοί και οι τιμές θα κινηθούν υψηλότερα, καθώς αναμένεται επιβράδυνση της οικονομίας και περαιτέρω σύσφιξη της αγοράς εργασίας», αναφέρεται στην έκθεση της Deutsche Bank.
Η Deutsche Bank αναφέρει ακόμη ότι αναμένει ότι το δολάριο ΗΠΑ, το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, θα υποτιμηθεί έναντι των περισσότερων κυριότερων νομισμάτων το 2019, με εξαίρεση το κινεζικό γιουάν.
Η Deutsche πρόβλεψε ότι το κινεζικό νόμισμα θα αποδυναμωθεί κατά 5%, καθώς η πολιτική και τα επιτόκια αποκλίνουν περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης