Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Σε ισχύ από 1/1/2019 το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας

tags :
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Σε ισχύ από 1/1/2019 το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας
Το Πρόγραμμα ανέλαβε μετά από διαγωνισμό η ασφαλιστική εταιρεία «Ευρωπαϊκή Πίστη»
Από την 1η Ιανουαρίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή το Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΔΕΗ, που προβλέπεται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη τον Μάιο.
Σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, το Πρόγραμμα καλύπτει το σύνολο των παθήσεων, για την ένταξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε αυτό, δεν απαιτείται ιατρικό ιστορικό ή ιατρική εξέταση, ενώ κάθε λήπτης του προγράμματος θα έχει προσωπική κάρτα ασφάλισης, η οποία θα διανεμηθεί τον Ιανουάριο.
Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα σε όσους αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 να παραμείνουν ασφαλισμένοι, εφόσον το επιθυμούν, καταβάλλοντας όμως οι ίδιοι το κόστος.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διανεμηθεί ειδικό εγχειρίδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των όρων και των παροχών του Προγράμματος, ενώ θα αναρτηθεί και στον δικτυακό τόπο της Επιχείρησης, της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων-μελών της.
Το Πρόγραμμα ανέλαβε μετά από διαγωνισμό η ασφαλιστική εταιρεία «Ευρωπαϊκή Πίστη».
Η ΓΕΝΟΠ ζητά, τέλος, από τη διοίκηση της ΔΕΗ να συνεχίσει να καταβάλει το τροφείο χωρίς περικοπές.
Ζήτημα μείωσης του τροφείου τίθεται σε εφαρμογή της νομοθεσίας που θέτει πλαφόν στο μισθολογικό κόστος της ΔΕΗ, στο οποίο από την 1η Ιανουαρίου θα περιλαμβάνεται και η ασφαλιστική κάλυψη.
«Εφόσον δεν τίθεται γενικότερο ζήτημα υπέρβασης μισθολογικού κόστους στα πλαίσια της συναντίληψης και της κοινής μας προσπάθειας ζητούμε από τη Διοίκηση της Επιχείρησης να συνεχίσει να καταβάλει το τροφείο χωρίς περικοπές, έτσι όπως τέθηκε και από τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο ΔΣ της Επιχείρησης», σημειώνει η ΓΕΝΟΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης