Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου: Τέλος Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Γαβρόγλου: Τέλος Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου
«Ως τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουμε βγάλει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο το οποίο, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ψηφιστεί τέλος Φεβρουαρίου»,  δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό «είναι μια νέα αρχή για ένα εγχείρημα που θα παίξει αναπτυξιακό ρόλο και στην περιοχή αλλά και θα ανοίξει πάρα πολλούς διαύλους προς τα Βαλκάνια, και ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς».
Αναφορικά με το χρόνο έναρξης της λειτουργίας των νέων τμημάτων του πανεπιστημίου σημείωσε πως «υπάρχει ένα ομόφωνο πόρισμα το οποίο προσδιορίζει και τους χρόνους έναρξης των νέων τμημάτων, ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι στο μηχανογραφικό του ΄19 και τα υπόλοιπα θα είναι το ΄20 και ένα-δύο το ΄21».
Κατά τον ίδιο, «θα είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον οκτώ καινούρια τμήματα με προοπτική για αρκετά περισσότερα.
Εμάς μας ενδιαφέρει όχι μόνο η ίδρυση των νέων τμημάτων αλλά και η στελέχωσή τους.
 Άρα δεν θα υπάρχει στο μηχανογραφικό πια κανένα τμήμα που δεν θα είναι στελεχωμένο με τον μίνιμουμ αριθμό που χρειάζεται για να είναι αυτόνομο ένα τμήμα.
Αυτό σημαίνει νέες θέσεις που, όπως κάναμε στα Ιόνια και στα Γιάννενα και θα κάνουμε τώρα και στη Θεσσαλία, μετά από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές.
Θα το ανακοινώσουμε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ώστε να είναι απολύτως σαφής η δική μας δέσμευση για τις θέσεις και τα πρόσθετα χρήματα».
Ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των νέων θέσεων εκπαιδευτικών καθώς «αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις, ανάλογα με το ποια τμήματα ανοίγουν το ΄19 ποια το ΄20 ποια το ΄21, ώστε να προγραμματιστεί και η κατανομή των θέσεων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης