Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (ΕΕ): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο στο Brexit - Η Βρετανία ας μας πει τι θέλει

Juncker (ΕΕ): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο στο Brexit - Η Βρετανία ας μας πει τι θέλει
Το μόνο που θέλει η Ε.Ε. είναι σαφήνεια για τις μελλοντικές σχέσεις με τη Βρετανία, οι Βρυξέλλες σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016
Τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker υπογραμμίζοντας πως η Ε.Ε. επιθυμεί να διαπραγματευτεί τις μελλοντικές σχέσεις από τη στιγμή που το βρετανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Juncker επεσήμανε πως «κάποιοι υπαινίσσονται ότι σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε. με κάθε πιθανό τρόπο. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας».
Όπως εξήγησε, το μόνο που θέλει η Ε.Ε. είναι σαφήνεια για τις μελλοντικές σχέσεις με τη Βρετανία. Είπε επίσης ότι οι Βρυξέλλες σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ε.Ε. θα αρχίσει να διαπραγματεύεται μια νέα συμφωνία με τη Βρετανία αφού η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το «διαζύγιο».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση «να μας πει τι είναι αυτό που θέλει», ενώ σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί νέου δημοψηφίσματος, σχολίασε πως «επαφίεται στους Βρετανούς να το αποφασίσουν».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Liam Fox επεσήμανε ότι οι πιθανότητες το Brexit να γίνει πραγματικότητα ή να ακυρωθεί θα είναι «50-50», στην περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει στα μέσα του Ιανουαρίου τη συμφωνία της κυβέρνησης May για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η May ακύρωσε την ψηφοφορία επί της συμφωνίας στο κοινοβούλιο, παραδεχόμενη ότι όδευε σε ήττα. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την εβδομάδα η οποία ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης