Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Πιθανή μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, εάν δεν ανέβει ο πληθωρισμός

Mester (Fed): Πιθανή μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, εάν δεν ανέβει ο πληθωρισμός
Η Fed θα μπορούσε να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος εάν δεν ανεβάσει ταχύτητα ο πληθωρισμός, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος εάν δεν ανεβάσει ταχύτητα ο πληθωρισμός, δήλωσε σήμερα (4/1/2019) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester.
Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται «σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε η Mester, σε συνέντευξή της στο «CNBC».
«Εάν δεν δούμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται και δούμε την αγορά εργασίας να παραμένει αρκετά ισχυρή, αυτό μπορεί να μας πει ότι δεν είμαστε ουδέτεροι», συνέχισε η Mester.
«Η οικονομία πρόκειται να μας πει πού βρισκόμαστε», πρόσθεσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, αναφέροντας ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε αργότερα να επανεξετάσει τις προβλέψεις της για τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Η ίδια τόνισε ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί από το 3% του 2018, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται σύντομα ύφεση.
Όπως συνέχισε, αυτή την στιγμή δεν θεωρεί αναγκαία μια νέα αύξηση των επιτοκίων, δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας.
Όπως υπογράμμισε, «η ιδέα είναι να συνεχίσουν οι ΗΠΑ να αναπτύσσονται, δεν θέλουμε υπερθέρμανση».
Η Mester παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία, στους οποίους δίνουν έμφαση οι αγορές.
Σύμφωνα με την ίδια, η Fed πρέπει να βασίζεται στα οικονομικά στοιχεία, ενώ, όπως τόνισε, η πρόβλεψη για δύο αυξήσεις των επιτοκίων φέτος εξαρτάται από το πώς θα αποδώσει η οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης