Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δικηγόρος Μανιαδάκη: Οι καταθέσεις του για την Novartis οφείλουν να μπουν στο αρχείο

Δικηγόρος Μανιαδάκη: Οι καταθέσεις του για την Novartis οφείλουν να μπουν στο αρχείο
Eκτίμησε ότι η έρευνα για τις δραστηριότητες της Novartis έχει περιέλθει πλέον σε κατάσταση «εμπλοκής»
Υποχρεωτικά στο αρχείο πρέπει να μπει το σύνολο των καταθέσεων και μαρτυριών που έχει δώσει ο Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis και να μην χρησιμοποιηθεί αποδεικτικά, καθότι πλέον διώκεται ποινικά και δεν είναι προστατευόμενος μάρτυρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς.
Ο κ. Μαντάς, όπως μεταδίδει το skai.gr,  άφησε να εννοηθεί πως οι εισαγγελικές Αρχές δεν μπορούν να θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, σημειώνοντας πως είτε πρέπει να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος όταν έδωσαν προστασία στον κ. Μανιαδάκη πριν από έναν χρόνο, είτε ότι η σημερινή δίωξη σε βάρος του είναι εσφαλμένη.
Όπως σημείωσε, ο εντολέας του δεν αντιμετωπιζόταν ως ποινικά εμπλεκόμενος όταν άνοιξε ο φάκελος Novartis, που σημαίνει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς επέλεξε να του δώσει και να διατηρήσει το status του προστατευόμενου μάρτυρα παρά τις καταθέσεις εναντίον του.
«Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα», συμπλήρωσε και συνέχισε «δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο δικαιϊκό μας σύστημα».
Ο κ. Μαντάς σχολίασε δηκτικά ότι η μετατροπή του εντολέα του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο έγινε σε διάστημα λίγων ωρών, δίχως να έχει αιτιολογηθεί έως τώρα από τους εισαγγελείς, ενώ εκτίμησε ότι η έρευνα για τις δραστηριότητες της Novartis έχει περιέλθει πλέον σε κατάσταση «εμπλοκής», προσθέτοντας πως είναι νομολογιακά πρωτόγνωρο στην Ελλάδα ένας προστατευόμενος μάρτυρας να μετατρέπεται σε «βασικό κατηγορούμενο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης