Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): Υπερβολική η αντίδραση της αγοράς, δεν επίκειται ύφεση στις ΗΠΑ

Dimon (JPMorgan): Υπερβολική η αντίδραση της αγοράς, δεν επίκειται ύφεση στις ΗΠΑ
Υπερβολική αντίδραση χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, την πρόσφατη πτώση στις αγορές, τονίζοντας ότι δεν επίκειται ύφεση στις ΗΠΑ
Υπερβολική αντίδραση στην επιβράδυνση της οικονομίας και όχι πρόδρομο μιας επικείμενης ύφεσης, χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, τα προειδοποιητικά σημάδια που εξέπεμψαν πρόσφατα οι αγορές.
«Νομίζω ότι οι αγορές αντιδρούν υπερβολικά σε βραχυπρόθεσμα αισθήματα γύρω από μια ολόκληρη δέσμη σύνθετων θεμάτων», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στο «Fox Business», που μεταδόθηκε σήμερα (8/1/2019).
Ο Dimon έσπευσε να προσθέσει ότι οι κινήσεις της αγοράς ήταν μια «λογική απάντηση» στην επιβράδυνση της ανάπτυξης και στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.
Όμως, γενικά, ο Dimon, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν δικαιολογούνται η πτώση των μετοχών τον Δεκέμβριο και η παύση των εκδόσεων χρεογράφων υψηλής απόδοσης από τις τράπεζες τον περασμένο μήνα.
«Η άποψή μου είναι ότι ο καταναλωτής είναι σε καλή κατάσταση και συνεχίζει να αναπτύσσεται, ενώ οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί αυξάνονται», δήλωσε ο Dimon, προσθέτοντας ότι οι καταναλωτές αποπληρώνουν χρέη πιστωτικών καρτών.
«Νομίζω ότι θα έχετε μια αξιοπρεπή ανάπτυξη το 2019 στην Αμερική», συνέχισε ο Dimon.
«Ως εκ τούτου, το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί σε κάποιο σημείο στο μέλλον», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης