Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean Airlines: Προσεχώς το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο με 3,6% κουπόνι

Aegean Airlines: Προσεχώς το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο με 3,6% κουπόνι
Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ
Μέσα στο δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο ποσφορών για το εταιρικό ομόλογο 7ετούς διάρκειας της Aegean Airlines.
Το ύψος του κουπονιού ανέρχεται σε 3,6%  και στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση πάντως αυτή της Aegean Airlines ωστόσο συναντά και αντιδράσεις καθώς όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς θα έπρεπε να ζητήσει τα χρήματα αυτά από τους ξένες επενδυτές και όχι από την «ήδη στεγμή ελληνική αγορά».
Ωστόσο όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, οι εξασφαλίσεις που ζητούνται στο εξωτερικό για την έκδοση ομολόγου αγγίζουν ακόμη και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των μετόχων, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ.
Η έκδοση του ομολόγου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς αεροσκαφών από την Airbus το οποίο ήδη έχει συμφωνηθεί  και προβλέπει την απόκτηση 30 +12 νέων αεροσκαφών Α320 και Α321 σε διάστημα 15 ετών, με τη συνολική αξία του προγράμματος να φθάνει  τα 5 δισ. ευρώ.   
Επίσης με τα χρήματα αυτά η Aegean θα χρηματοδοτήσει και την δημιουγία εκπαιδευτικού κέντρου με εξομοιωτές πτήσεων, το πρώτο στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το bankingnews.
To νέο εκπαιδευτικό κέντρο θα είναι στο Διεθνες Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα υπάρχουν 4 εξομοιωτές πτήσεων, κόστους 20 με 25 εκατ. ευρώ, έκαστος.
Πρόκειται για την πρώτη επένδυση, συνολικού ύψους πάνω από 100 εκατ. ευρώ που γίνεται στην Ελλάδα στον τομέα αυτό, ενώ η μελέτη του έργου αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του προέδρου της Aegean κ. Ευτύχιου Βασιλάκη είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 αρχές του 2020.
Nα σημειωθεί ότι η Aegean συγκαταλέχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.
Συγκεκριμένα η AEGEAN κατέλαβε την 5η θέση στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) που δημοσίευσε το Condé Nast Traveler.
Το συνοδευτικό σχόλιο του Condé Nast Traveler ανέφερε μεταξυ άλλων ότι «παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποιεί ακόμη υπερατλαντικές πτήσεις, η συνεργασία της με την Star Alliance, της προσφέρει μία ευρύτερη παγκόσμια εμβέλεια.  
Η AEGEAN είναι γνωστή για τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητα του προσωπικού της ενώ σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια επέκταση σε νέες αγορές».

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης