Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkin (Fed): Ακούμε τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη - Αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση το 2019

Barkin (Fed): Ακούμε τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη - Αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση το 2019
Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2019, αν και με έναν πιο αργό ρυθμό
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ακούει τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε σήμερα (10/1/2019) ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin.
Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο Barkin, οι επαφές του ανησυχούν για το πόσο καιρό θα μπορούσε να συνεχιστεί η ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, σχόλια που ενισχύουν την όλο και πιο επιφυλακτική στάση των υπευθύνων νομισματικής πολιτικής.
Ο Barkin δήλωσε ότι αναμένει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, αν και με έναν πιο αργό ρυθμό, και προέβλεψε την τάση ανάπτυξης στο εύρος του 1,9%.
«Προβλέπω ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί φέτος, αν και με κάπως αργό ρυθμό», δήλωσε ο Barkin.
«Όμως, καθώς προχωρούμε στο 2019, ακούω πολλές ανησυχίες.
Ορισμένες είναι περιβαλλοντικές, καθοδηγούμενες από το εμπόριο, τις διεθνείς οικονομίες ή την πολιτική.
Ορισμένες από αυτές καθοδηγούνται από την αγορά, καθώς η αστάθεια έχει αυξηθεί και η καμπύλη αποδόσεων έχει μειωθεί.
(…). Αλλά συνολικά, το ερώτημα που ακούω περισσότερο είναι: «Πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη;», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του κυβερνητικού shutdown θα είναι μικρές, ενώ τόνισε ότι η αβεβαιότητα δημιουργεί τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την οικονομία των ΗΠΑ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιβράδυνση της παραγωγικότητας είναι πραγματική, εξηγώντας ότι οφείλεται εν μέρει στη μείωση των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης