Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Χιλιάδες μετανάστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους από την Ελλάδα

Die Zeit: Χιλιάδες μετανάστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους από την Ελλάδα
Χιλιάδες μετανάστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους από την Ελλάδα
Στην κατάσταση που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, αναφέρεται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit.
Επικαλούμενο στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το 2018 πάνω από 12.700 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα.
«Μόνο τον Δεκέμβριο γύρισαν σχεδόν 800.
Οι περισσότεροι επέστρεψαν στην Αλβανία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Γεωργία» γράφει η Zeit, η οποία αναφέρεται εκτενώς στην πρόσφατη κριτική που άσκησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Oxfam για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς, καθώς και στα κέντρα ταυτοποίησης και υποδοχής.
«Όπως τονίζει η Oxfam, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της με αυτή την πρόκληση.
Το ζητούμενο είναι να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο οι αιτούντες άσυλο στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.» επισημαίνει η Zeit, προσθέτοντας ωστόσο πως η διεθνής κοινότητα, εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να συμφωνήσει σε δεσμευτικές ποσοστώσεις για τον διαμοιρασμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εκπρόσωπος του Κόμματος της Αριστεράς για τη μετανάστευση στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Γκιοκάϊ Ακμπουλούτ, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για απραξία και ζήτησε να κλείσουν τα hotspots στα ελληνικά νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης