Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για τα κράτη Ασίας-Ειρηνικού – Κίνδυνοι εμπορικές εντάσεις και νομισματική σύσφιξη

tags :
Moody's: Σταθερό το outlook για τα κράτη Ασίας-Ειρηνικού – Κίνδυνοι εμπορικές εντάσεις και νομισματική σύσφιξη
Σταθερό το outlook για τα κράτη Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τη Moody's
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για τα κράτη Ασίας-Ειρηνικού (APAC) η Moody's Investors Service, κάνοντας λόγο για σταθερά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, άφθονα συναλλαγματικά αποθέματα και σημαντικές εγχώριες αποταμιεύσεις.
Ωστόσο, σε αντίθετο κλίμα, τα κράτη αντιμετωπίζουν δύο σημαντικές προκλήσεις για το 2019: τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve και τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Για το 2019, η Moody's αναμένει οι σχέσεις μεταξύ των δύο αυτών χωρών να παραμείνουν μη σταθερές, επισημαίνεται.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην APAC να επιβραδυνθεί ελαφρά το 2019-2020, σε 5,5% και 5,2% αντίστοιχα, αλλά θα παραμείνει ισχυρός.
«Η ανάπτυξη θα υποστηριχθεί από την αύξηση των εισοδημάτων και την ανταγωνιστικότητα, η οποία υποστηρίζεται με τη σειρά της από τις επενδύσεις σε υποδομές, τα άφθονα συναλλαγματικά αποθέματα και τις εγχώριες αποταμιεύσεις που παρέχουν ασφάλεια έναντι εξωτερικών κραδασμών.
Οι μετατοπίσεις από τη δημοσιονομική εξυγίανση στην αντιμετώπιση των αδυναμιών του χρηματοπιστωτικού τομέα, θέτουν σε κίνδυνο ορισμένα πιστωτικά προφίλ αναδυόμενων οικονομιών.
Σε ορισμένες προηγμένες οικονομίες, η αυξανόμενη εστίαση στην κοινωνική ευημερία και στην ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, ενώ ευνοεί την κοινωνική συνοχή και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να βλάψει τη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία και τις επενδύσεις», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης