Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Περιορίστηκε στα 7 δισ. δολ. το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Νοέμβριο 2018

Ιαπωνία: Περιορίστηκε στα 7 δισ. δολ. το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Νοέμβριο 2018
Παρά την πτώση που σημειώθηκε, η Ιαπωνία κατέγραψε πλεόνασμα για 53ο συνεχόμενο μήνα
Σημαντική πτώση κατέγραψε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας για τον Νοέμβριο του 2018, εν μέσω υψηλότερων εισαγωγών στο πετρέλαιο, καθώς και χαμηλότερων εξαγωγών.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε κατά 43,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 7 δισ. δολ. παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαγος για 53ο συνεχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, η πτώση προήλθε κυρίως από τον τομέα του εμπορίου, όπου και σημειώθηκε έλλειμμα ύψους 5,16 δισ. δολ. καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά +13,5% ενώ η άνοδος στις εισαγωγές περιορίστηκε στο +1,9%.
Παράλληλα, το ισοζύγιο που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε πλεόνασμα ύψους 111,73 εκατ. δολ. ενώ το πλεόνασμα πρωτογενούς εισοδήματος διαμορφώθηκε στα 13,29 δισ. δολ.
«Η επέκταση στο πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα είναι περιορισμένη εξαιτίας τις αναμενόμενης επιβράδυνσης των εξαγωγών, εν μέσω επιβράυδνσης στην παγκόσμια οικονομία», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Norinchukin Research Institute, Takeshi Minami, αναφορικά με τις προοπτικές για το τρέχον έτος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το εμπορικό ισοζύγιο μπορεί να παραμείνει στο κόκκινο, καθώς οι εισαγωγές αναμένεται επίσης να αυξηθούν ενόψει της αύξησης στον φόρο κατανάλωσης για τον Οκτώβριο», ενώ αναμένει ότι «οι καταναλωτές θα ξοδέψουν περισσότερο πριν από την αύξηση του φόρου από το 8% στο 10%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης